Landslagsåkarna i Hammarbybacken

Frida Hansdotter, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och André Myhrer med Hammarbybacken som fond.
Frida Hansdotter, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och André Myhrer med Hammarbybacken som fond.
En borttappad förlovningsring, segerrus i Fångarna på fortet och längtan efter att spela rockmusik.

Det pratade de svenska landslagsåkarna i slalom om när de mötte pressen inför världscuptävlingen i Hammarbybacken.

På tisdag kväll är det dags för den första världscuptävlingen i slalom i Hammarbybacken. Under måndagen mötte de svenska landslagsåkarna Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, André Myhrer och Mattias Hargin pressen. Alla såg fram emot att få tävla på hemmaplan.

Speciellt Mattias Hargin som är uppvuxen i Huddinge och har bott på Södermalm. Han kallar tävlingen för säsongens höjdpunkt.

Han berättade också att han ska gifta sig i vår och att han häromdagen tappade bort sin ring.

Tävlingen i Hammarbybacken avgörs i parallellslalom. Maria Pitilä Holmner vann en världscuptävling i just parallellslalom i München 2011. Hon hoppades självklart på en repris av den bedriften. Samtidigt hoppades hon kunna koppla bort hur hon skulle presenteras för publiken av pojkvännen och kommentatorn Hans Olsson.

André Myhrer gillar intensiteten i parallellslalom. Han gillar också att spela rockmusik men får sedan han blev förälder inte lika mycket tid över till sin hobby.

Frida Hansdotter gläds åt att leda slalomcupen. Hon var också nöjd över att nyligen ha besegrat landslagskompisen Jens Byggmark i TV4:s Fångarna på fortet.