ANNONS

Landslagsmålvakten Tim Erlandsson klar för IK Frej

IK Frej Täby
IK Frejs startelva mot Bajen i lördags – med en sponsorskylt som ser ut som en tanke ...
IK Frej Täby hämtar hem Tim Erlandsson från Nottingham Forest. Den 22-årige målvakten, med bland annat 13 allsvenska matcher och sju U21-landskamper på meritlistan, har skrivit på ett avtal som sträcker sig över sex månader.
ANNONS

– Tim ville hem och vi ville ha Tim. Det har varit en lång och energikrävande process, så det är skönt att få alla signaturer på plats, säger IK Frejs manager Stefan Olsson till klubbens hemsida.

Lukas Syberyjski och Stefan Olsson, IK Frej

IK Frejs ränare Lukas Syberyjski och manager Stefan Olsson. Foto: Jenny Rydberg

Tim Erlandsson flyttade som tonåring från Halmstad till England och Nottingham Forest. Under sina fyra år där har han varit utlånad i omgångar till Barrow, Salford City och även till AFC Eskilstuna som han representerade i Allsvenskan 2017.

Målvakt med blågula meriter

Dessutom har Tim Erlandsson gjort totalt 16 ungdomslandskamper, varav 7 i U21, och även blivit inkallad till en januariturné med A-landslaget.

– Det har varit en komplex procedur att försöka komma överens med en aktör som Nottingham Forest när man är där vi är i rangordningen. I processen har Tim fått göra stora uppoffringar och har med all tydlighet visat att han verkligen vill spela fotboll i Frej, säger Stefan Olsson.

Ytterligare två nyförvärv de senaste dagarna

Utöver Erlandsson har IK Frej under de senaste dagarna även förstärkt truppen med den MLS-meriterade brassen Pedro Ribeiro, 28, och 31-årige Daniel Sliper som har gjort många säsonger i GIF Sundsvall men närmast kommer från Örgryte IS.

Dusan Jajic, Hammarby, IK Frej

Dusan Jajic var i fjol inlånad från Hammarby och gjorde stor succé i IK Frej med nio mål i Superettan. Nu är han tillbaka i grönvitt och gjorde en stark insats, även om han är på efterkälken här, i träningsmatchen i lördags. Foto: Jenny Rydberg

IK Frej spelade säsongens första träningsmatch i lördags då det blev 1–3 mot Hammarby inför 1 622 åskådare hemma på Vikingavallen. André Alsanati, inlånad från just Hammarby, stod för IK Frejs mål.

ANNONS

Match mot Sollentuna FK på lördag

Nästa träningsmatch är på lördag då IK Frej tar sig an division 1-laget Sollentuna FK. På grund av befarat snöoväder har matchen flyttats till inomhushallen på Norrvikens IP i Sollentuna, med avspark klockan 12.15.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.