Landslagsman klar för IK Frej Täby

Frej Täby
Frej Täby förstärker mittfältet med 23-årige Rodrigo Saravia från Columbus Crew SC.
Det har varit på gång ett tag. Nu är det officiellt. Rodrigo Saravia spelar med IK Frej under 2017. Den 23-årige mittfältaren, som är landslagsman för Guatemala, ansluter på lån från MLS-klubben Columbus Crew SC.

Lånet blev klart i dag, torsdag, men Rodrigo Saravia har redan hunnit debutera för Frej. Han spelade 70 minuter i senaste träningsmatchen, 1–1 mot allsvenska AFC Eskilstuna.

– Nu var det ett bra tag sen han spelade en hel match men vi kunde se att Rody kommer bli nyttig för oss. Han har ett fint lugn med bollen och han är bekväm med att operera centralt i planen. Det är fin kille som vi hoppas ska trivas och leverera hos oss, säger Frejs manager Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Ny match på söndag

Saravia själv ser fram emot sin tid i Frej.

– Ja, jag ser framemot seriestarten och att få tävla tillsammans med grabbarna i en bra liga. Jag är säker på att vi har potential att göra en bra säsong, säger han.

Nästa träningsmatch för Frej spelas på Danderyd Arena på söndag, klockan 15.15. Motståndare är Sollentuna FF som är nykomling i division 1.