ANNONS

Fyra landslagsmeriterade ska lyfta Djurgården

Joacim Eriksson, Jesper Pettersson, Tom Nilsson och Andreas Engqvist.
Joacim Eriksson, Jesper Pettersson, Tom Nilsson och Andreas Engqvist.
Djurgården hockey har redan påbörjat nästa säsongs lagbygge. I dag presenterade klubben inte mindre än fyra landslagsmeriterade nyförvärv.
ANNONS

Centern Andreas Engqvist, 29, har Spånga IS som moderklubb. Han spelade i Djurgården mellan 2005 och 2010 innan han tog steget över Atlanten till spel i NHL-laget Montréal Canadiens och farmarlaget Hamilton Bulldogs. Sedan 2012 har han spelat i KHL. 2010 tog han VM-brons med Tre Kronor.

– Grymt kul att vara tillbaka. Det var länge sedan. Senast jag var här så torskade vi ju finalen i match 6 så jag är riktigt laddad över att vara tillbaka, säger han till Djurgården hockeys hemsida.

Från Flemingsberg

Backen Jesper Pettersson, 22, fostrades i Flemingsbergs IK innan han gick till Linköping 2010. 2014 lämnade han för spel i Philadelphia Flyers farmarlag Lehigh Valley Phantoms och 2015 flyttade han vidare till ECHL-laget Reading Royals. Han har tagit VM-silver både med Småkronorna, 2012, och Juniorkronorna, 2014.

Hanvikens SK som moderklubb

Backen Tom Nilsson, 23, har Hanvikens SK som moderklubb och spelade ungdomshockey i AIK innan han gick till Mora 2009.

Han fortsatte 2013 vidare till Frölunda och var med och förde laget till SM-guld förra säsongen. Den gångna säsongen har han spelat i AHL för Vancouver Canucks farmarlag Utica Comets.

SM-vinnare

Målvakten Joacim Eriksson, 27, tog SM-guld med Skellefteå 2013 och VM-brons med Tre Kronor 2014. Den här säsongen var han med och förde Växjö till serieseger i SHL.