Landslagsstjärnan lämnar Skuru

Skuru tappar sin stjärnspelare till nästa säsong.
Skuru tappar sin stjärnspelare till nästa säsong.
Den här säsongen har hon mästerskapsdebuterat och klivit fram som en av elitseriens bästa spelare. Nu står det klart att Södermalmsbon Carin Strömberg lämnar Skuru för proffslivet i danska Viborg efter säsongen.

Hon har varit Skuru trogen under hela karriären. Men till nästa säsong lämnar Carin Strömberg Nackalaget och testar i stället på proffslivet i Viborg. Den 22-årige niometersspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med den danska klubben där hon ansluter först inför nästa säsong.

– Jag har haft erbjudanden under några år och nu kändes det rätt för mig att prova mina vingar i väldens bästa liga. Det går inte att överskatta vad Skuru betytt för mig. Det är en väldigt bra klubb att växa upp i med bra tränare, en utvecklande miljö och en elitsatsning utan att glömma bort bredden. Jag kan inte se mig själv att spela någon annanstans när jag kommer tillbaka till Sverige, säger Strömberg i ett pressmeddelande.

Strömberg har hittills stått för en lysande säsong. Hennes framgång märks inte bara på statistiken där det framgår att hon är elitseriens mest effektiva spelare, hon blev dessutom belönad med en plats i den svenska VM-truppen i december.

Skuru besegrade i lördags Eslöv på bortaplan med 22–19 och ligger för närvarande på andra plats i elitserien bakom ledande Sävehof.