Landslagsstjärnan ska ta AIK till damligan

Cecilia Ferm, här tillsammans med Nina Baresso som hon spelade tillsammans med i Akropol, går in som sportchef i AIK:s nystartade damsektion.
Cecilia Ferm, här tillsammans med Nina Baresso som hon spelade tillsammans med i Akropol, går in som sportchef i AIK:s nystartade damsektion.
AIK Basket har gjort succé i herrarnas division 2. Nu satsar klubben på ett damlag med förra landslagsstjärnan Cecilia Ferm som sportchef. Siktet är inställt på ligan.

– Jag har alltid hejat på AIK. Det ska bli grymt kul och spännande, säger Cecilia Ferm.

AIK startade en basketsektion för ett år sedan.

Det har blivit braksuccé. Publiken har strömmat till, herrlaget har inte förlorat en match hittills i division 2 och är klart för kval till division 1.

Nu tar AIK Basket nästa kliv och startar en damsektion.

Siktet är inställt på basketligan dam.

Den tidigare landslagsstjärnan Cecilia Ferm med 20 säsonger i basketligan, senast i Akropol ifjol kliver in som sportchef.

– Utmaningen för mig är att se till att damlaget kliver uppåt i serien för varje säsong, säger Cecilia Ferm.

Laget kommer att starta i division 2.

– Först och främst handlar det om att värva bra spelare och tränare, säger Cecilia Ferm.

40-åringen som födde sin tredje son i december lade basketskorna på hyllan efter att ha varit med och kvalat Akropol kvar i basketligan förra våren.

Nu öppnar hon för comeback – i AIK.

– Jag kommer att spela i AIK-linnet i division 2 för att vinna serien, sen hoppas jag att jag släpper det och står bakom laget om vi lyckas komma upp i ligan, säger Cecilia Ferm.

Innan dess kan det dock bli ett sista framträdande i Akropol för att än en gång hjälpa laget i återkvalet till basketligan.

– Sen blir det fokus på AIK dambasket ett bra tag framöver. Utmaningen för mig är att se till att damlaget kliver uppåt i seriesystemet för varje säsong, säger Cecilia Ferm.