Lång väg tillbaka för TT

Angelica Gustafsson med bollen i TT:s match mot Bele Barkarby.
Angelica Gustafsson med bollen i TT:s match mot Bele Barkarby.
Tyresö Trollbäcken har fått slita i upptakten av damallsvenskan i innebandy. Spelartruppen är tunn och man kan endast ställa upp med två femmor.
Det blir mycket svårt att ta klivet tillbaka till SSL, högsta serien.

Tyresö Trollbäcken IBK (TT) har inlett allsvenskan östra med tre vinster och tre nederlag. I går söndag blev det förlust med 2–3 borta mot Älvsjö trots skottstatistiken 32–17 i TT:s favör.

– Vi borde ha satt några till och har väl haft lite problem med målskyttet under säsongen, säger vänsterbacken Angelica Gustafsson.

22-åriga Gustafsson är en av spelarna som valde att stanna i laget sedan degraderingen ur SSL, högsta serien, förra säsongen. Några gick till andra klubbar i SSL, andra är långtidsskadade.

– Nu är vi bara 13 utespelare och får ställa upp med två femmor i matcherna. Visst är det slitsamt och kämpigt, men samtidigt har vi starka viljor och en bra fystränare. Nu gäller det att vi slipper fler skador.

Lite ljusare

Läget är dock på väg att ljusna något. Två korsbandsskadade spelare är på väg tillbaka. Sofie Svensson har redan gjort några byten och Jessica Björk är på gång.

På söndag spelar TT hemma mot serieledande Åkersberga.

– Serien är tajt och allt kan hända, säger Angelica Gustafsson.

Svårt att gå upp

Däremot tror hon det blir svårt för TT att ta klivet tillbaka till Svenska superligan, SSL, redan denna säsong.

– Det känns väl inte så jätterimligt att förvänta sig det.