Längdskidlopp för barn i Täby på lördag

Huvudstadscrossen
I januari avgjordes Huvudstadscrossen, med många barn i startfältet, i Täby Konstsnöspår.
Lördagen den 10 mars arrangerar Visma och Täby IS Skidor för första gången längdskidloppet Visma Ski Classics 4 Kids på Täby konstsnöspår. Loppet är öppet för 5–12-åringar och barnen får riktiga nummerlappar och medaljer, och kan även prova skicross och skidskytte.

– Många följer mästerskapen i längdskidåkning som sänds på TV så här års. Vi ser fram emot att ge barn möjlighet att själva uppleva känslan av att åka ett riktigt längdskidlopp. Förhoppningsvis kan det också bidra till att fler får upp ögonen för längdskidåkning som sport, säger Niclas Nässlander, marknadschef för Visma Software och projektledare för Visma Ski Classics 4 Kids.

Gratis att åka loppet

Loppet går av stapeln på Täby Konstsnöspår, på Arvinge GK, och är kostnadsfritt. Barnen får riktiga nummerlappar och medaljer som delas ut i en trailer på tre våningar, med utsikt över hela tävlingsområdet. Loppet genomförs utan tidtagning och med fri start i klassisk stil.
Barn i åldrarna 5–12 år är välkomna att delta. De yngre (5–6 år) åker en bana på 1,7 kilometer, medan de äldre (7–12 år) åker en 2,7 kilometer. Det kommer också finnas möjlighet att testa på andra aktiviteter på plats, som skicross och skidskytte.

350 barn anmälda redan

Visma är titelsponsor av Visma Ski Classics, världsmästerskapen i långlopp med elva av världens mest prestigefyllda och traditionella skidtävlingar, så som Vasaloppet, Maricalonga i Italien och Birkebeinerrennet i Norge.
Men på lördag är det alltså kortare diständer som gäller, i Visma Ski Classics 4 Kids. Det är öppen start från klockan 10. Sista starttid är 12.30.
Intresset för loppet har varit stort redan på förhand. På morgonen i dag, onsdag, var cirka 350 barn anmälda. Här finns mer information och möjlighet till anmälan.