ANNONS

Lärorikt äventyr trots jumboplats

Efter 21–41 i näst sista omgången tog Vallentuna HK:s division 2-äventyr definitivt slut.

Trots nollan i vinstkolumnen förväntar sig tränaren Magnus Elmgren en värdig sorti i derbyavslutningen mot Sollentuna.
ANNONS

Vallentuna HK hade ett hopplöst utgångsläge inför bortamatchen mot serieledande Enköping i lördags. Minst en poäng, av ett lag som tagit två på hela vintern, krävdes för att i sista omgången ha chans att klättra förbi Kiruna och undvika jumboplatsen.

Man var aldrig nära i Enköping.

– Sett till att Enköping gjorde 51 mål mot Boden gör vi vad vi kan, säger tränaren Magnus Elmgren.

Vallentuna kom, som under hela säsongen, till spel med en vingklippt trupp. Det fanns en baktanke i att låta sjuka och de med småskavanker samla kraft inför derbyt mot Sollentuna.

– Enköping rubbar vi inte oavsett vilket lag vi kan ställa upp med. Däremot har vi ansvar mot oss själva och seriekonkurrenter att göra allt vi kan mot Sollentuna. I Brännan hoppas man att vi bjuder till så att de kan nå kval, bland annat.

Elmgren ångrar inte att Vallentuna tackade ja till en friplats i tvåan. Som läget var då fanns förutsättningar. Sedan har verkligheten blivit ett magplask. Ändå skulle han tacka ja om frågan kom igen.

– Jag kan räkna upp många ursäkter och förklaringar till att det gått som det gjort. Sanningen är att vi inte var mogna. Vi har haft för stor omsättning på spelare, det funkar i trean men inte i tvåan.

Bottenstriden avgjordes under långresan till Kiruna och Boden med två matcher på två dagar. Elmgren fick då med sig nio spelare upp. Alltså nätt och jämt avbytare.

– Klart att det är otillräckligt och svagt. Vi ledde över Kiruna en bit in i andra halvlek, sedan orkade vi inte. Om vi slagit Kiruna hade vi sluppit direktnedflyttning.

ANNONS

Är du besviken över inställningen?

– Nej. Spelarna har gjort vad de kunnat. Och även om omsättningen på spelare varit ett bekymmer så har många fått testa på spel i tvåan.

– Jag tror framför allt att den är en nyttig erfarenhet oavsett om spelarna hamnar i ett annat division 2-lag eller om Vallentuna får chansen igen, fortsätter Magnus Elmgren med hopp om att segernollan raderas i sista omgången.

ANNONS