Linnea Larsson förstärker AIK:s bandydamer

Linnéa Larsson, AIK bandy
Linnea Larsson spelade även fotboll i AIK länge och nådde A-laget, men valde bandyn.
AIK:s bandydamer har gjort klart med en till världsstjärna inför återkomsten i Elitserien. Det är 22-åriga Linnéa Larsson som återvänder till klubben efter en säsong i Hammarby.

– Första gången jag kom till AIK var jag 15 år. Det känns roligt att få vara en del av klubben och kollektivet som har format mig under större delen av min elitsatsning. Och det ska bli spännande att se vad laget kan åstadkomma. Det är en tuff elitserie som väntar, kanske den tuffaste någonsin, men det är en utmaning som jag ser fram emot, säger Linnea Larsson.

Inför förra säsongen var AIK:s bandydamer nära att tvingas lägga ner helt. Till slut fick man ihop ett lag, men platsen i Elitserien hade gått förlorad och många av spelarna gick till Hammarby för att spela vidare i Elitserien med dem.

Vinden har vänt

Nu är AIK tillbaka i högsta serien, sedan NT Bandy tvingats dra sig ur. Och nu går strömmen av spelare i motsatt håll mot i fjol – från Zinkensdamm och tillbaka till Bergshamra IP – vilket gör att Hammarby nu kan tvingas lägga ner sitt damlag helt.

Landslagsstjärnorna Linda Odén och Anna Widing är två av återvändarna. Nu får de alltså sällskap av Linnea Larsson som kom till AIK första gången som 15-åring och som har vunnit två SM-finaler för klubben samtidigt som hon har etablerat sig som en tongivande spelare i landslaget.

”Formats av AIK:s vinnarkultur”

Linnea Larsson har skrivit på ett 3-årsavtal med AIK.

– Linnéa är en viktig pusselbit i vårt lagbygge inför återkomsten till Elitserien. Hon har formats av AIK:s vinnarkultur och återvänder för att hjälpa klubben att skapa en ny era. Linnéa har unika spel- och ledaregenskaper som i kombination med hennes vinnarskalle borgar för att AIK på allvar utmanar de bästa lagen redan denna säsong, säger Jonas Galotta, vice ordförande i AIK Bandy.

Totalt finns nu 13 spelare i AIK:s dambandytrupp. Ett antal platser är vakanta och AIK jobbar hårt för att fylla luckorna, förklarar Jonas Galotta.

Premiären i elitserien spelas den 13 november då AIK har hemmamatch mot Skutskär.