Hallå där Robin Larsson – Svensk kitemästare

Robin Larsson från Lidingö har kommit tvåa på VM och vunnit SM-guld i kitesurfing. På Ullnasjön i Täby slog han under onsdagen ett personligt hastighetsrekord på is.

Lidingöbon Robin Larsson har ett VM-silver och ett SM-guld från 2016 i bagaget. Han kitesurfar och har även hittat tjusningen att göra det under vinterhalvåret. Då är brädan utbytt mot skidor eller skridskor. Robin försöker att vara ute och åka 2-3 dagar i veckan.

Du har slagit personligt hastighetsrekord med kite, hur snabbt blev det?

– Strax över 94 kilometer i timmen men det är många som kört snabbare än så. Det handlar bara om hur hård vind man vågar sig ut i, säger Robin Larsson.

Rekordet slog du på skidor men du har väl åkt snabbt även på skridskor?

– Ja, där ligger mitt rekord på 91,5 kilometer i timmen men igår valde jag skidor för att isen var alldeles för skrovlig för att åka skridskor på.

Vad är det bästa med att köra snabbt?

– Det är en sådan härlig känsla, jag vill hela tiden åka fortare. Gärna om jag har någon att ”rejsa” mot så jag får in tävlingen i sinnet. Det ger en otrolig adrenalinkick.

Hur länge har du kört kite?

– Jag vågsurfade innan och sedan började jag med kite 2010. Sedan tog det år innan jag kom på att jag kunde köra även på vintern. Nu har kite med skridskor ökat explosionsartat.

Det låter farligt att åka så fort på skridskor eller skidor.

– Jag kan svänga väldigt kontrollerat och tvärstanna om jag behöver så det är inte så farligt. Riskerna är när nybörjare ger sig ut med för stora skärmar som de inte kontrollerar, då kan det bli farligt.