Välj ditt område
Åkersberga IBF
Åkersberga IBF förra säsongen. Nu blir det betydligt fler ledare på lagfotot.

Elva ledare delar ansvaret i Ackers herrlag

Sport Åkersberga IBF:s herrlag kommer att jobba enligt en helt ny modell från och med kommande säsong. I stället för en eller två tränare som gör allt ska laget ha en stab på över tio ledare med olika ansvar för tränar- och lagledarrollerna.

– I Svenska Superligan funkar det att ha en tränare som alltid är med, men där vi finns på innebandykartan i Stockholm måste vi pröva något nytt. Vi kan inte stå och falla med en person, det blir för sårbart, så nu prövar vi ett nytt koncept, säger Magnus Malmgren, sportslig samordnare för herrlaget.

Ledarteamet kommer att träffas ofta och lägga upp treveckorsplanering för träningarna. Med god framförhållning och kommunikation kommer det att fungera, tror Magnus Malmgren.

”Bra blandning”

– Vi kan också ha en bra blandning bland ledarna med några yngre som nyss har slutat spela själva och några sådana som jag, som har varit med sedan innebandyn kom hit, säger han.

Lite olika roller är det tänkt att de drygt tio ledarna ska ha. Exempelvis kommer en att vara sportsligt ansvarig med huvudinriktning på matchcoachning.

– Men han måste ändå inte vara med på alla träningar. Vi släpper den gamla modellen med en huvudansvarig som är med dygnet runt.

Seriestart i september

Den nya modellen har också fördelen att de som vill engagera sig men på grund av familje- och/eller jobbsituation inte har möjlighet binda upp sig fullständigt ändå kan vara med och bidra så mycket de förmår, förklarar Magnus Malmgren.

Tio ledare är redan klara. Ett par till ska hoppa på innan seriespelet i division 1 östra Svealand inleds i slutet av september.

Spelarna positiva

Spelartruppen är informerad om förändringarna i legledningen och de flesta är positiva, berättar Magnus Malmgren.

– Det var lite frågor kring kontinuiteten i höst, men vi tror att detta kommer att fungera bra, säger han.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död