Ledare i Årsta FF fick stipendium

Igor Gonzales
Igor Gonzales, Årsta FF. Här tillsammans med Jesper Blomqvist och Mikael Tykesson, marknadschef på Woody Bygghandel AB.
Årsta FF:s Igor Gonzales har fått Woody Ungdomsledarstipendium 2016 för sitt sätt att engagera inspirera och utveckla ungdomar inom idrotten.

Stipendiet delas sedan 2012 ut för att lyfta fram ungdomstränare inom breddfotbollen som tränar pojk- eller flicklag i åldern 12–15 år. Priset består av två utbildningsdagar kring fotbollens pedagogik, trender och utveckling.

En av årets stipendiater är Igor Gonzales Magander som är ungdomstränare i Årsta FF.

Prisutdelaren Jesper Blomqvist, tidigare landslagsspelare och proffs i bland annat Manchester United, säger så här:

– Jag tror att jag själv är ett ganska bra exempel på vad små föreningar och engagerade tränare kan åstadkomma. Min bana började i lilla Tavelsjö i Västerbotten där jag fick med mig att det var lika fint att slå en målgörande passning som att göra mål själv. Personligen har jag alltid imponerats av tränare som har förmågan att utveckla en spelare utifrån hennes eller hans egna förutsättningar.

Ur nomineringen som låg till grund för att Igor Gonzales fick stipendiet: ”Igor nomineras för att han tar hand om våra killar i laget på ett föredömligt sätt. Tydlig spelidé, klara instruktioner och en bra relation till spelarna. Han skapar sammantaget glädje, lust och engagemang i sammansvetsad grupp spelare som gillar att träna och spela matcher.”