Ledare i Essinge IK får stipendium

Niklas Magander
Niklas Magander, Essinge IK, i mitten. Här tillsammans med Jesper Blomqvist och Mikael Tykesson, marknadschef på Woody Byggtadel AB.
Essinge IK:s Niklas Magander har fått Woody Ungdomsledarstipendium 2016 för sitt sätt att engagera inspirera och utveckla ungdomar inom idrotten.

Stipendiet delas sedan 2012 ut för att lyfta fram ungdomstränare inom breddfotbollen som tränar pojk- eller flicklag i åldern 12–15 år. Priset består av två utbildningsdagar kring fotbollens pedagogik, trender och utveckling.

En av årets stipendiater är Niklas Magander som är tränare i både F04-aget och F07-laget i Essinge IK.

Prisutdelaren Jesper Blomqvist, tidigare landslagsspelare och proffs i bland annat Manchester United, säger så här:

– Jag tror att jag själv är ett ganska bra exempel på vad små föreningar och engagerade tränare kan åstadkomma. Min bana började i lilla Tavelsjö i Västerbotten där jag fick med mig att det var lika fint att slå en målgörande passning som att göra mål själv. Personligen har jag alltid imponerats av tränare som har förmågan att utveckla en spelare utifrån hennes eller hans egna förutsättningar.

Ur nomineringen som låg till grund för att Niklas Magander fick stipendiet: ”Niklas är en fantastisk förebild som med sitt engagemang sprider nyfikenhet till fotbollen med ingredienser av glädje, innovation och gemenskap. Han är en ledare som med sitt engagemang sprider viljan hos tjejerna att spela fotboll med mottot att det ska vara roligt. Niklas är en tränare som ser varje spelare i laget, stöttar och lyfter dem till nya höjder med ett stärkt förtroende. Han är innovativ i sina träningar och övningar. Glädje och mycket skratt är en gemensam nämnare för alla hans träningar.”