ANNONS

Legendarisk match då gamla Väsbyspelare möter nya

Vilundaparken
Spelare med rötterna i Väsby Hockey från olika generationer ställs mot varandra.
Drömmer du om att se Väsbys gamla ishockeystjärnor på isen igen? Nu har du chansen då en uppvisningsmatch spelas mellan Väsby Legends och Team -94 i Vilundahallen på fredag.
ANNONS

På fredag ställer Väsby Hockey upp dörrarna till Vilundahallen. Då är det dags för en uppvisningsmatch mellan Väsby Legends och Team -94. Och det är fri entré.

Väsby Legends består av gamla Väsbylirare och Team -94 innehåller Väsbyspelare födda år 1994. Spelarna i 94-laget är fortfarande aktiva och en jämn match väntas när de bägge lagen ställs mot varandra.

– Det beror lite på vem de sätter i mål. Förra gången vi möttes var vi lite tunt om folk. Vi blev trötta och gick på hörntänderna i slutet av sista perioden men nu har vi fyra fulla kedjor och tre backpar så det känns bra, säger Arne Carlsson som är lagledare för veteranlaget Väsby Legends.

Möttes 2016

En liknande match genomfördes 2016 och när slutsignalen ljöd stod Väsby Legends som segrare med 9-7. Matchen spelas med veteranregler som innebär att spelarna inte får tacklas och slagskott är förbjudet.

– Det brukar smälla lite vid sargen ändå och med dagens klubbor skjuter man rätt hårt med handledsskott. Det är inga luftpastejer som ramlar ner om vi säger så, säger Arne Carlsson.

Frågan är om ungdomlig entusiasm lyckas besegra erfarenhet och klass denna gång. Oavsett vilket lag som vinner blir det en minnesvärd match för både spelare och publik.

– En mer prestigefull match går förmodligen inte att uppbringa på europeisk is.

ANNONS

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.