ANNONS

Lidingöbo ny tränare för svenska mästarna Malmö FF

Lidingöbon Magnus Pehrsson är ny tränare för Malmö FF.
Lidingöbon Magnus Pehrsson är ny tränare för Malmö FF.
40-årige Magnus Pehrsson flyttar från villan i Brevik på Lidingö och drar söderut.
Idag onsdag presenterades han som ny tränare för svenska fotbollsmästarna Malmö FF.
ANNONS

En tuff utmaning väntar för den 40-årige Lidingöbon (Brevik) Magnus Pehrsson. Idag onsdag den 23 november presenterades han som ny tränare för Malmö FF.

Pehrsson efterträder Allan Kuhn som trots att han ledde MFF till SM-guld denna fotbollssäsong fick sparken.

40-årige Magnus Pehrsson inleder sitt nya tränaruppdrag den 1 december 2016. Han är glad över att vara tillbaka på toppnivå i svensk fotboll.

– De senaste åren har jag lärt mig mycket om att prioritera och vara flexibel både på och utanför plan, säger han till Malmö FF:s hemsida. Tiden mellan landslagssamlingarna (som förbundskapten för Estland) har jag använt till utbildning och personlig utveckling.

Pehrsson ser fram emot att ta över rodret i MFF.

–  Jag delar MFF:s syn på fotboll och de värderingar föreningen står för – ambitionen att vinna och att klubben är störst.

Magnus Pehrsson har de senaste åren varit förbundskapten för Estlands herrlandslag. Han har även ett förflutet som tränare och manager för Djurgårdens IF i allsvenskan.

Som spelare har Magnus Pehrsson IFK Lidingö som moderklubb innan han i de tidiga tonåren gick till BP. Han har också spelat i Djurgården, IFK Göteborg och engelska Bradford City.

ANNONS