Lidingöbons guldjubel efter beachvolleyboll-SM

Tadva Yoken och Sofia Wahlén guldjublar.
Tadva Yoken och Sofia Wahlén firar framgångarna.
Lidingö SK:s Tadva Yoken gick hela vägen när beachvolleyboll-eliten samlades på Tylösand i Halmstad i helgen.

Seniorernas SM-titlar stod på spel och tillsammans med partnern Sofia Wahlén gick de till final och vann – duon kunde resa hem med ett SM-Guld i bagaget.

Första set blev en riktig rysare då Granberg/Lundqvist hade chans att avgöra med en setboll precis mot slutet, den serven tog i nät och bollen gick över. Tadva Yoken och Sofia Wahlén förvaltade den chansen väl och tog hem första setet.

Därefter vann de andra set och saken var klar! Duon hade besegrat Felicia Granberg och Karin Lundqvist med 24–22, 21–17, och kunde ta plats överst på prispallen – guldet var hemma.

Tadva om finalmatchen: ”magisk stämning”

– Det var helt magisk stämning, det var en fantastisk bra dag för oss. Vi plockade fram vårt absolut bästa spel under finaldagen, säger en stolt Tadva Yoken då Mitt i når henne på måndagen.

Det här blir Tadvas andra SM-guld i ordningen, men det är duons första gemensamma guld och för Sofias del är det första guldet någonsin.

Tadva Yoken och Sofia Wahlén när SM-guldet var i hamn.

Tadva Yoken och Sofia Wahlén när SM-guldet var i hamn. Foto: Micke Sjödin

Måndag betyder jobb – även för guldmedaljörer

Att det just är måndag betyder även för en SM-guldmedaljör att det är vardag. I Tadvas fall innebär det att hon tillbaka på Trattoria dell’isola på Lidingö.

– Jag driver restaurangen tillsammans med min bror. Han hjälper mig mycket och låter mig vara ledig när jag tävlar, berättar Tadva.

Hon låter inte allt för besviken att behöva återgå till vardagen, helgen har hunnit bjuda på en del firande. I lördags tillsammans med Sofia på plats i Halmstad, och i går, söndag, samlades både familjen och vännerna för att fira på restaurangen hemma på ön.

Vem i familjen är stoltast över guldet?

– Mamma kanske, men pappa också, det blir nog en delad plats, säger Tadva och skrattar.