Lidingötrio tävlar i ”Mästarnas mästare”

Mattias Sunneborn, Malin Ewerlöf eller Jesper Blomqvist kan bli mästarnas mästare.
Mattias Sunneborn, Malin Ewerlöf eller Jesper Blomqvist kan bli mästarnas mästare.
Tre Lidingöbor finns i startfältet i specialupplagan av svt-succén "Mästarnas mästare": Malin Ewerlöf, Mattias Sunneborn och Jesper Blomqvist.
Första programmet sänds på söndag.

På söndag är det dags för första programmet av ”Mästarnas mästare”. Eftersom det är tionde året för denna succétävling där gamla idrottsmästare mäter krafterna så blir det en jubileumssäsong med idel framgångsrika deltagare från tidigare upplagor.

Bland de 18 atleterna finns tre Lidingöbor: Malin Ewerlöf, Mattias Sunneborn och Jesper Blomqvist.

Tävlar i Grekland

– Vi var på ett fantastiskt ställe i Grekland, säger Malin Ewerlöf. Det var kul att träffa dessa härliga människor igen. Alla är fortfarande otroliga tävlingsmänniskor som blir svarta i ögonen när det är allvar.

Den 45-åriga löparen Malin Ewerlöf tävlar i friidrottslaget tillsammans med längdhopparna Mattias Sunneborn, 47 år, och Erica Johansson, 44.

Åkte ut i nattduellen

Ewerlöf var första gången med i Mästarnas mästare 2013.

– Då åkte jag ut i den första nattduellen.

Mattias Sunneborn var med 2014.

– Det var minst lika roligt den här gången, säger han. 2014 var jag den som vann flest tävlingar, men jag åkte ändå ut i avsnitt fyra.

Den 44-årige fotbollsspelaren Jesper Blomqvist, tredje deltagaren från Lidingö, ingår i bollaget med Kennet Andersson och Magnus Wislander.