ANNONS

Det går lika bra i snö för Sollentunas supertvillingar

Thurin, snowvolley-SM
Systrarna Thurin vann premiären av snowvolley-SM 2019, och försvarade titeln i Östersund i lördags tillsammans med Lidingö SK:s Tadva Yoken.
”Det går lika bra med selleri”, sa Werner och Werner i Nöjesmassakern.
”Det går lika bra med snö”, säger Thurin och Thurin från Sollentuna efter sitt andra raka SM-guld i snowvolley-SM.
ANNONS

Susanna och Kristina Thurin har radat upp framgångar som beachvolleyspelare med SM-guld och starka prestationer i FIVB World Tour på meritlistan.

I lördags visade supertvillingarna från Sollentuna att de att de är lika bra på snö då de vann snowvolley-SM på Stortorget i Östersund.

Thurin, snowvolley-SM

Tvillingarna Thurin jublar tillsammans med Tadva Yoken (i mitten). I beachvolley är hon en tuff konkurrent, men i snowvolley är man tre i laget och rivalen ingick i systrarnas SM-guldlag. Foto: Jakob Birgersson

– Jättekul! Vi möter ett bra lag som spelat starkt hela dagen. Vi fick igång spelet riktigt bra i slutet av första set och tog med oss det till andra. Vi hittade vårt spel, fick till servemottagningen och jobbade fram passningarna till nät, säger Susanna Thurin om finalmatchen som var slut efter två raka set (16–14, 15–6).

Intensiv SM-dag på torget

Den intensiva SM-dagen började redan klockan 08.15 med gruppspel och fortsatte med slutspel och medaljmatcher. När ”snöstormen” slutligen lagt sig på Stortorget i Östersund kunde 2020 års svenska mästare i snowvolley koras.

I damklassen var det alltså Susanna och Kristina Thurin, och den tredje lagmedlemmen Tadva Yoken från Lidingö SK, som fick ställa sig högst upp på pallen.

”En skön känsla!”

Susanna och Kristina försvarade därmed SM-titeln från fjolårets premiärupplaga av det unga mästerskapet.

– Det känns hur bra som helst! Att vi vann det allra första mästerskapet känns stort, men det känns minst lika bra att vi lyckas försvara guldet. En skön känsla! säger Kristina Thurin.

ANNONS

Ingår i SM-veckan 2021

Även på herrsidan var det rutinerade beachvolleyspelare – Björn Berg, Philip Franzon, Sven Nord och Daniel Lundstedt från IKSU – som triumferade överst på pallen.

Nästa år avgörs snowvolley-SM för tredje gången och då är mästerskapet en del av vinterupplagan av SM-veckan som går i Borås den 1–7 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.