ANNONS

Liljeholmsbon tog VM-silver i brottning – siktar mot OS-guld

Brottaren Alex Bjurberg Kessidis vann kvartsfinalen mot VM-trean Mohammedi Geraei från Iran.
Alex Bjurberg Kessidis vann kvartsfinalen mot VM-trean Mohammedi Geraei från Iran.
Guldhoppet Alex Bjurberg Kessidis från Liljeholmen fick se sig besegrad i VM-finalen i brottning. Men trots den inledande besvikelsen kan han glädjas åt silvret.
Nu siktar han mot att ta Sveriges första OS-guld i grenen på 20 år, skriver Sportbladet.
ANNONS

I förra tisdagens VM-final i brottning i 77–kilosklassen ställdes den 24-årige Liljeholmsbon Alex Bjurberg Kassidis mot Tamas Lorincz från Ungern.

Ungraren tog snabbt ledningen med 5-0. Därefter tog Bjurberg Kassidis två poäng, men fråntogs dem efter domarnas granskning. Lorincz tog därefter ytterligare två snabba poäng innan domaren bröt matchen på grund av teknisk överlägsenhet.

– Det var en stor urladdning redan i går. Jag känner inte så mycket just nu, det kommer nog snart. Lite besviken är man, sade Alex Bjurberg Kassidis till Sportbladet, strax efter att han tilldelats silvermedaljen.

Siktar mot OS

Trots den inledande besvikelsen gladdes han åt medaljen och att ha säkrat en OS-plats i Tokyo sommaren 2020.

– Självklart kan jag glädjas åt det. Det är ett VM-silver och en OS-plats. Men sen vet man aldrig. Det är brottning, allt kan hända. Det kanske aldrig händer att jag brottas en VM-final igen, så självklart är jag lite besviken. Men jag tar ikapp det här, det blir bra, säger han till Sportbladet.

Alex Bjurberg Kassidis berättar också att han ser mycket fram emot OS och att han kommer att vara fullt förberedd. Till sina nära och kära hälsar han via Sportbladet:

– Kom dit och se när jag tar Sveriges första OS-guld på 20 år.