ANNONS

Lilla Tellus på väg mot elitserien

Blågula IK Tellus hoppas locka fler supportrar än vanligt till Zinken då man möter Ljusdal den 6 mars.
Blågula IK Tellus hoppas locka fler supportrar än vanligt till Zinken då man möter Ljusdal den 6 mars.
Bandy i Stockholm är inte alls bara Hammarby. Nästa år kan även IK Tellus spela i elitserien. Klubben från Midsommarkransen ligger just nu på kvalplats, och snart väntar seriefinal mot Ljusdals BK hemma på Zinkensdamms IP.
ANNONS

– Vi brukar ha 70–80 åskådare på våra matcher, men mot Ljusdal blir det fler. En hel del Ljusdalsupportrar i Stockholm brukar komma, och så ska vi jobba lite extra för att få mer publik, säger Peder Björk som är engagerad i klubben.

Redan förra säsongen var IK Tellus ett topplag i norra allsvenskan, men man kom trea och missade kvalet efter en svag avslutning.

Nu är laget obesegrade i årets fem första matcher och har skaffat sig ett litet försprång ner till Katrineholms Bandy, Falu BS och de andra lagen som jagar strax under kvalstrecket.

På söndag spelar IK Tellus mot mittenlaget Vänstanfors borta. Oavsett hur det går i den matchen väntar därefter en stormatch. Lördagen den 6 februari, klockan 15, ställs Tellus mot tabellettan Ljusdals BK i en seriefinal hemma på Zinken.

Därefter återstår bara tre matcher, varav två hemma, innan serien summeras. Lyckas Tellus slå vakt om kvalplatsen i år så väntar en kvalserie med ett lag från södra allsvenskan och två lag från elitserien. Alla möter alla borta och hemma, och de två bästa lagen spelar i elitserien kommande säsong.

– När vi nu nått så här långt siktar vi självklart på att gå upp, men visst skulle det bli tufft för oss. Vi har mycket mindre kostym än Hammarby och våra spelare har ingen ersättning utan spelar bara för att de tycker att det är kul.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.