Hanna Lindholm medaljhopp i terräng-SM

Formtoppade Hanna Lindholm är ett hemmahopp när terräng-SM avgörs i Huddinge.
Formtoppade Hanna Lindholm är ett hemmahopp när terräng-SM avgörs i Huddinge.
SM i terränglöpning avgörs i Huddinge helgen den 28-29 oktober. Flera storlöpare är med, inte minst Meraf Bahta.
Hon får bland andra tampas med Huddinge AIS Hanna Lindholm som är i sitt livs form.

Meraf Bahta, Hälle IF, vann EM-guld på 5 000 meter 2014. På den långa meritlistan finns också flera guld från terräng-SM.

Hon är storfavorit att vinna både både 4 kilometer och den dubbla distansen när terräng-SM avgörs i Huddinge den 28-29 oktober.

Arrangörsklubben Huddinge AIS har en medaljkandidat i 37-åriga Hanna Lindholm som är i praktslag. Den gångna helgen blev hon tolva i Amsterdam Marathon och vann dessutom K35-klassen. Tiden 2.39,45 är nytt personligt rekord.

Pallchans för Kingstedt

I herrklassen är nyblivna Lidingöloppsvinnaren Napoleon Solomon anmäld på både 4 och 12 kilometer. Tyvärr kan Huddingestjärnan Ebba Tulu Chala inte delta på grund av skada.

– Han skulle ha varit vårt starkaste kort, säger Per Synnerman, klubbchef i Huddinge AIS. Nu är John Kingstedt vårt största hopp.

Banan kan bli kladdig

SM-banan är två kilometer lång, och löparna springer alltså flera varv. Start och mål är i parken vid Visättra sportcenter.

– Vi har en gräsbana som ligger på en gammal dyig sjöbotten. Vi ska pumpa upp vatten från banan och håller tummarna för att det inte ska regna.