ANNONS

Linnéa är stjärnan i klubb som växer så det knakar

Konståkning; Linnéa Hård
Linnéa Hård älskar att vara på isen och låta känslorna svalla till musiken.
Linnéa Hård är bara 11 år och ska tampas med två år äldre tjejer på SM i konståkning.
– Det känns häftig och stort, och samtidigt lite nervöst.
ANNONS

Precis som nästan alla vinterkvällar kommer Linnéa Hård till Childhoodhallen med skridskor och dräkt nedpackade i väskan. Och de tre bananerna finns alltid med, de behövs för ett ge energi under den tuffa träningen.

11-åriga Linnéa laddar för att vara på topp under SM i konståkning som avgörs i Karlskrona med start på onsdag.

– Det känns häftig och stort att vara med på SM och samtidigt lite nervöst, säger hon. Jag hoppas att hoppen sitter, då kan det bli en bra placering.

Linnéa tävlar i U13-klassen i SM (som egentligen heter RM och är ett inofficiellt SM). De flesta motståndarna är två år äldre.

Avundsjuka i förra klubben

Denna säsong har Linnéa Hård blivit mycket bättre och utvecklats snabbt. Till stor del beror det på att hon lämnade sin gamla klubb för att i stället gå till Lidingös Allmänna Konståkningsklubb (LAKK).

– Här får jag mer lugn och ro. Stämningen är bra och tränarna jätteduktiga och snälla. I min förra klubb var det stökigt, och flera tjejer var avundsjuka på mig för att de inte var på min nivå. De försökte förstöra för mig och slängde ibland in mina grejor i duschen.

Konståkning; Linnéa Hård

Linnéa Hård tränar hårt för att lyckas på SM. Foto: Pekka Pääkkö

ANNONS

Har 60 tävlingsåkare

LAKK är en satsande och snabbväxande klubb. Sedan starten 2007 har mycket hänt, särskilt de senaste tre, fyra åren. Antalet medlemmar är 180 vara hela 60 är tävlingsåkare.

Max Soledstedt sitter i klubbens styrelse. Han säger att det finns flera orsaker till att klubben tar för sig mer och mer.

– Vi har mycket bra och välutbildade tränare. Och vi är aktiva i skolorna och berättar vad vi kan erbjuda, och så finns vi på sociala medier. Givetvis är det också så att barnen pratar med sina kompisar om att vi är en bra klubb.

Välkomnar killar

Ännu så länge finns inga pojkar som tävlar i klubben, men man hoppas att en och annan knatte i skridskoskolorna framöver ska välja konståkning i stället för hockey.

Max Soledstedt säger att LAKK satsar på både bredd och topp. Vad det gäller topp så är Linnéa Hård den klarast lysande stjärnan och klubbens enda deltagare på SM.

– Det märks att Linnéa älskar det hon gör på isen.

En och annan konståkare kanske genomför sina program med fejkade leenden och väl inövade dramatiska gester för att imponera på domarna. Detta gäller inte för Linnéa Hård.

Musik av Benny Andersson

– Utstrålning och inlevelse är viktigt, säger hon. Det kommer av sig själv eftersom jag får känslor av musiken.

I SM i Karlskrona blir det musik från filmen ”Finding Neverland”, och i långa programmet har Linnéa valt låten ”Hardangervidda” med Benny Anderssons orkester.

När LAKK har sin årliga julshow i Childhoodhallen den 15 december har Linnéa Hård precis kommit hem från Karlskrona, och i en paus i showen ska hon uppträda med sitt SM-program.

Fakta

Gör egna skräckfilmer

Namn: Linnéa Hård.

Ålder: 11 år.

Bor: Radhus i Sköndal med mamma Inger, pappa Andreas och storasyskonen Ludwig och Louise. Och vi får inte glömma kaninen Morris.

Aktuell: Tävlar i SM i konståkning som inleds på onsdag i Karlskrona.

Klubb: Lidingös Allmänna Konståkningsklubb (LAKK).

Pluggar: Årskurs 5 på Svenska balettskolan.

Gillar: ”Jag gör egna filmer men brukar inte visa dem. Det blir både roliga filmer och skräck.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.