Linnér om landslagsdebuten: ”Det känns rättvist”

AIK-målvakten Oscar Linnér från Danderyd uttagen i det svenska landslaget.
AIK-målvakten Oscar Linnér från Danderyd uttagen i det svenska landslaget.
AIK:s målvakt Oscar Linnér från Stocksund var ett av namnen i den svenska landslagstruppen som reser till Qatar i vinter och ska spela mot Finland.
– Jag räknar inte med någonting men ska göra allt i min makt för att ta chansen om den kommer, säger han om chansen till att debutera.

När Sveriges förbundskapten, Janne Andersson, presenterade landslagstruppen till vinterturnén i Qatar fanns flera debutanter med. En av dessa – den nyblivne svenska mästaren Oscar Linnér.

– Det känns härligt att få förtroende att åka med till Qatar. Jag är väldigt glad över möjligheten att få samla på mig nya erfarenheter som förhoppningsvis kommer utveckla mig som person och fotbollsspelare, säger målvakten från Stocksund till Mitt i.

Men valet av Linnér var egentligen ganska givet. Han känner sig priviligerad att få åka med.

– Att säga att jag är förvånad vore fel, jag var med och ledde AIK till sm guld så det känns rättvist att jag får chansen att visa upp mig i ett sådant här sammanhang.

Det är något jag drömmer om.

Oscar Linnér

Tre målvakter är uttagna i landslagstruppen så konkurrensen saknas inte. Och vem som tar över i framtiden efter Sveriges nuvarande förstamålvakt, Robin Olsen, är fortfarande oklart.

– Än är jag inte där, men en vacker dag hoppas jag kunna aspirera på den platsen. Det är något jag drömmer om, säger Linnér.

Utvecklas snabbt i AIK

Linnérs dröm kan mycket väl gå i uppfyllelse och han menar att inget är omöjligt om han fortsätter att utvecklas i samma takt som han gjort i AIK.

– Jag är ung men har byggt upp en bra grund och samlat på mig mycket erfarenhet. Samtidigt har jag fått uppleva ett sagolikt år med klubben i mitt hjärta. Vi har stått starka från dag ett och gjorde oss väl förtjänta av SM-titeln.

Henok Goitom, AIK, SM-guld, Friends Arena

Henok Goitom lyfter bucklan när AIK firades framför Friends Arena. Foto: Jojje Lidén / jojjesplejs.com

Men redan börjar guldet kännas avlägset och snart startar en ny säsong med nya mål.

– Tiden efter avgörandet har varit lika intensiv som härlig, men nu börjar vi komma till en fas där det är läge att lägga firandet åt sidan och istället blicka framåt mot nya utmaningar tillsammans. 

Förutom Oscar Linnér blev även AIK-spelarna Robin Jansson, Alexander Milosevic och Kristoffer Olsson uttagna till landslagets vinterturné.