Lirare från Täby fick starta eget lag

Täby har i vinter ett nytt seniorlag i hockey – Täby Titans.

Laget har mötts av kalla handen av kommunens båda klubbar, men spelarnas sug efter att spela har inte stoppats trots istider efter klockan 21.

Med två hockeyföreningar och två konståkningsklubbar i kommunen är det tufft att få istider i Täby. Viggbyholms IK är nykomlingar i division 3 denna säsong.

Täby HC har inget seniorlag och när ett gäng forna spelare från förr, fostrade i Täby hockey, ville starta seniorlag i THC:s regi rullade inte vågen, berättar Ceres Svensson-Brismo, Täby Titans general manager.

– Det var inga öppnar armar från vare sig ”Viggan” eller Täby HC. Mer kalla handen, säger hon.

Hon har dock förståelse för varför. Täby HC, som har en av distriktets vassaste ungdomsverksamheter, köper i dag tidsblock i bland annat Lidingö på helgerna.

Det har ”Titanerna” också gjort, plus i bland annat ­ishallarna i Rimbo och Husby.

Hemma i Täby har de träningstider i Hägernäs ishall från klockan 22 en kväll i veckan och matchtider från klockan 21 i Tibblevallens ishall på fredagar eller lördagar.

– Tider inga vill eller kan ta. Men vi ska köra, säger hon bestämt. Och vi betalar allt ur egen ficka. För att begränsa utgifterna för iskostnader ska vi spela i division 4, grupp 2. Då spelar man 2 gånger 20 minuter och med bara två domare, vilket också håller kostnaderna nere.

Täby Titans har en hemsida och facebooksida som båda imponerar. Om Ceres Svensson-Brismo, formgivare till yrket, håller dessa uppdaterade och levande, lär Stockholmsklubbar på högre nivå snegla med avund.

– Vi ska försöka. Det här är lag med Täbykillar som vill göra Täbyborna nyfikna. Vi vill framför allt bli en varaktig förening, försöka skapa lite lokalpatriotism kring ett seniorlag inom Täby­hockeyn. Drömmen är att fylla Tibblehallen, ta oss upp i riktiga division 4 och på sikt kanske till division 3.

Hemmapremiären är en bit bort. Laget möter Göta/Tranebergs andralag den 1 november.

– Ingen vet något om oss än, men då, säger Täby Titans general manager förtjust.