ANNONS

Litet hopp kvar för Tyresö

Tyresös Michael Elgered har gjort fem mål i båda kvalmatcherna mot Karlskrona.
Tyresös Michael Elgered har gjort fem mål i båda kvalmatcherna mot Karlskrona.
På söndag spelar Tyresö Handboll borta mot Karlskrona. Seger är ett måste, annars är säsongen över.
ANNONS

Rutin.

Det är där det skiljer mellan Tyresö Handboll och HIF Karlskrona i kvalet till högsta serien handbollsligan. Åtminstone enligt Tyresötränaren Toni Johansson.

– Det har varit avgörande i de två första matcherna som vi förlorat. Det skiljer inte så mycket mellan lagen, men vi gör lite dumma grejor och blir straffade direkt.

Snart slut för Toni

Det är bäst av fem matcher som gäller där slutsegraren går till handbollsligan. Tyresö inledde med förlust 24–27 hemma på skärtorsdagen. I går måndag blev det förlust i Karlskrona med 21–26.

På söndag väntar kvalmatch nummer tre, och den spelas också i Karlskrona. Om Tyresö förlorar är säsongen över, och det blir i så fall sista matchen med gänget för Toni Johansson som nästa säsong tränar Aranäs.

Många målmissar

– Förhoppningsvis har vi lärt oss något av de två inledande förlusterna, säger Johansson. Framför allt måste vi göra mål på chanserna, i matchen i Karlskrona senast räddade deras målvakt 20 skott och då är det svårt för oss att vinna.

Vid Tyresöseger på söndag väntar en fjärde match i Tyresöhallen den 27 april. En eventuell femte och avgörande match går i Karlskrona den 2 maj.

Läs mer: Kval mot Karlskrona

Läs mer: Toni Johansson till Aranäs

ANNONS