ANNONS

Lollo Fredriksson är en äkta hjälte. Prisades av Sanna Kallur, och kan nu ses på webb-tv

Sprintstjärnan Sanna Kallur tycker att Louise "Lollo" Fredriksson är värd en applåd för sitt stora engagemang som idrottsledare.
Sprintstjärnan Sanna Kallur tycker att Louise "Lollo" Fredriksson är värd en applåd för sitt stora engagemang som idrottsledare.
Louise "Lollo" Fredriksson har åkt på sitt livs överraskning.

Hon satt på jobbet, intet ont anande. Plötsligt kom sprintstjärnan Sanna Kallur in genom dörren och gav henne en stor grattiskram.
ANNONS

I 15 år har Louise ”Lollo” Fredriksson varit ledare och tränare i handboll. 49-åringen är en av många ideella krafter som håller svensk idrott levande.

Nu har Lollo uppmärksammats för sina insatser, och det rejält. Hon har blivit prisad och fått ett eget program på webb-tv.

www.aktahjaltar.se kan man se hur den 49-åriga eldsjälen åker på sitt livs överraskning. Lollo Fredriksson är på körskolan i Segeltorp där hon jobbar som receptionist. Tv-kameror finns på plats.

– Jag trodde filmen skulle handla om hur jag kombinerade mitt jobb med rollen som handbollstränare i Polisens IF.

Det var bara delvis rätt. In genom dörren till körskolan kom den välkända sprintstjärnan och häcklöperskan Sanna Kallur.

– Jag blev jätteöverraskad. Jag kände igen Sanna och förstod inte varför hon kom till oss. Min hjärna gick i 180, det kunde ju vara en blivande elev på vår körskola som var väldigt lik Sanna Kallur.

Det var Sanna Kallur. Hon var där för att belöna Lollo Fredriksson. Kallur är ambassadör för spelbolaget Betssons projekt ”Äkta hjältar” som nu sänds på webb-tv. I varje program söker en sportkändis upp en ideellt arbetande idrottsledare för att belöna personens stora engagemang inom svensk idrott.

– Louise ägnar all ledig tid åt att skapa ett andra hem åt unga tjejer inom idrotten, säger Sanna Kallur. Jag tror inte att hon förstår det otroligt viktiga arbete hon bidrar med till Polisen handboll.

Förutom kram och diplom fick Lollo Fredriksson ett par säckar handbollar och träningsställ, som givetvis går till klubben.

ANNONS
Fakta

En äkta hjälte

Namn: Lollo Fredriksson.

Ålder: 49 år.

Bor: Högdalen. Uppvuxen i Huddinge.

Aktuell: Handbollstränare som prisats som ”äkta hjälte” av Sanna Kallur.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.