Lopp i gruvan gav 70 000 kronor till välgörenhet

Mattias Billinger och Olle Trahn testspringer gångarna i gruvan i Sickla inför första upplagan av Gruvloppet 2014.
Mattias Billinger och Olle Trahn testspringer gångarna i gruvan i Sickla inför första upplagan av Gruvloppet 2014.
Sickla gruvlopp samlade i höstas 700 löpare. Femtio kronor av varje startavgift i Sickla gruvlopp skänks nu till välgörenhetsprojektet Vatten åt Alla med motsvarande matchning från Sicklaloppets samarbetspartner Atlas Copco. Efter årets upplaga av Sickla gruvlopp skänks nu alltså totalt 70000 kronor till Vatten åt Alla.

– Det är ett fantastiskt resultat, vilken julklapp! Vi är otroligt glada att vi, våra deltagare och Atlas Copco nu kan bidra till något så viktigt som rent dricksvatten, säger Fredrik Trahn, tävlingsledare för Sicklaloppet.

Vatten år Alla är en ideell organisation som drivs av anställda inom Atlas Copco i syfte att förse människor i nöd med rent dricksvatten.

Sickla gruvlopp är Sveriges enda löpartävlingen i en gruva. Det är ett motionslopp och upplevelselopp som är 2,5 km långt där 1,7 km av banan går ner till 40 meter under jord i Atlas Copcos gruva i Sickla. Loppet arrangerades för andra gången i september 2015 och är tillbaka söndag 18 september 2016. Sickla gruvlopp är en del av Sicklaloppsdagen i Sickla köpkvarter.