En lördag under jord lockar tusentals löpare

Arrangörerna av Stockholm Tunnel Run Citybanan ute på generalrepetition.
Arrangörerna av Stockholm Tunnel Run Citybanan ute på generalrepetition.
33 159 löpare ska trängas i underjorden på lördag. Då är det dags för den första och sista upplagan av Stockholm Tunnel Run Citybanan.

Nästa gång de 33 159 löparna får se Citybanan blir det genom fönstret i ett pendeltåg.

Nu på lördag den 25 mars är banans servicetunnel öppen för löpare som en engångsföreteelse. Då avgörs Stockholm Tunnel Run Citybanan med Lidingöloppet och Midnattsloppet som arrangörer.

– Vi har jobbat tillsammans för att göra loppet till en upplevelse som deltagarna sent ska glömma, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet, i ett pressmeddelande.

Citybanan invigs i juli

Loppet är 7,6 kilometer långt varav 6 kilometer går under jord. Starten sker på Karolinska institutets område och målet är beläget i Fatbursparken på Södermalm.

Citybanan är en 6 kilometer lång pendeltågstunnel under centrala Stockholm med två nya stationer: Stockholm City och Stockholm Odenplan. Citybanan invigs den 9 juli 2017 och trafiken öppnar enligt tidtabell den 10 juli 2017.

Läs mer: Mitt i provåkte Citybanan

Läs mer: Nu rullar pendeltågen

Läs mer: Jättepark vid Fatburen

Läs mer: Godståg hotar planer på nattpendel

 

Fakta

Från Karolinska till Fatbursparken

Nu på lördag den 25 mars går den både första och sista upplagan av Stockholm Tunnel Run Citybanan. Trafikverket har godkänt att Citybanans servicetunnel används för loppet.

Loppet är cirka 7,6 kilometer varav 6 kilometer går under jord. Starten är på Karolinska institutets område och målet är i Fatbursparken nära Medborgarplatsen.

33 159 löpare är anmälda. Första startgrupp ger sig iväg klockan 09.00 och den sista 16.30.

Lidingöloppet och Midnattsloppet är arrangörer.

Källa: Stockholm Tunnel Run Citybanan