ANNONS

Cupen lottad: Storklubben IFK Göteborg kommer till Vallen i vår

Sollentuna får möta IFK Göteborg i svenska cupen
En riktig utmaning väntar Sollentuna FF:s herrar i vår då de möter bland andra IFK Göteborg i Svenska Cupens gruppspel.
Sollentuna FF:s herrar skrällde i Svenska Cupen i somras och tog sig till gruppspel i vår genom att besegra Superettanlaget Degerfors IF hemma på Sollentunavallen.
I söndags lottades gruppspelet och Sollentuna ställs mot IFK Göteborg och IK Sirius från Allsvenskan och Västerås SK från Superettan.
ANNONS

– En kul lottning! Det blir kul att mäta sig med IFK Göteborg, men även Sirius som har ett ungt lag. Dessutom kan det komma en del folk hit från Uppsala eftersom det är nära, säger Sollentuna FF:s tränare Christer Mattiasson.

Gamla bekanta i Västerås SK

Utöver de allsvenska lagen får Sollentuna alltså även möta Västerås SK från Superettan, ett lag med två tidigare Sollentunaspelare i truppen (Sean Sabatkar och Samuel Holm) och som dessutom har varit i kontakt med Sollentunas tränare Christer Mattiasson och Rebaz Hassan om en eventuell övergång.

Sollentunas tränare uppges på väg till Västerås SK i Superettan

– Det är en massa spekulationer i media. Men allt det där har legat på is nu. Och i dag ska vi bara njuta av att vi har klarat nytt kontrakt. Tre år i rad har vi hängt kvar i division 1 med små ekonomiska resurser, säger Christer Mattiasson.

”Jätterolig lottning för oss”

Även Brwa Pishdari som bidrog starkt till cupknallen med två mål då Sollentuna vände 1–3 till 4–3 på åtta minuter i matchens slutskede mot Degerfors är nöjd med cuplottningen.

– En jätterolig lottning för oss med två allsvenska lag, och IFK Göteborg – det är ju jättestort. Det blir också kul att möta Västerås, där har jag två bra kompisar, säger han.

Gruppspelat avgörs i februari och mars

Alla lagen i gruppen möter varandra en gång. Gruppspelets tre omgångar spelas 22/23 februari, 29 februari/1 mars och 7/8 mars.

Gruppsegraren går vidare till kvartsfinal där man får möta vinnaren i någon av de andra sju grupperna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.