ANNONS

Louise tog sin första seger på Symetra Tour

Louise Ridderström
Louise Ridderström kysser bucklan efter segern i Valley Forge Invitational i Pennsylvania.
Louise Ridderström krossade allt motstånd på sista ronden i Valley Forge Invitational i Pennsylvania och tog hem sin första seger på Symatra Tour, underoturen till LPGA. Nu är den 24-åriga golfsensationen hemma i Stocksund för att vara med och fira sin lillasysters student.
ANNONS

– Jag missar nästa tävling på touren, men det tyckte jag att det var värt för att se min syrra ta studenten, säger Louise.
Hon började spela golf i 6-årsåldern, då i Österåkers GK, och började tävla vid 10 års ålder. Då bytte Louise också till Stockholms GK och gick med i Farmen, klubbens speciella satsning på barn och ungdomar, något som fick hennes utveckling att snabbt ta fart.

I landslaget som 12-åring

– Ja, jag gjorde bra ifrån mig på Farmens 9-hålstävlingar som var varje söndag eftermiddag, säger hon.
Redan 12 år gammal fick Louise åka iväg på sitt första landslagsuppdrag. Sedan dess har varit en del av flick- och senare damlandslaget och spelat flera stora internationella mästerskap. Ytterligare ett stort steg i karriären kom då hon rekryterades till UCLA i Los Angeles, ett college med högst ranking av alla i hela USA.
– Det var då jag började känna att det kan nog verkligen bli något av min golf.

Andra säsongen på Symetra Tour

Efter fyra år av golf och studier, och en Bachelor i political science, inledde Louise sin proffssatsning. Hon kvalade in till Symetra Tour som är den näst högsta i USA, under LPGA, till säsongen 2017. I år gör hon sin andra säsong på Symetra Tour, men det var ytterst nära att hon lyckades kvala in till LPGA inför årets säsong.
– Jag klarade cutten men den femte dagen hade jag en dålig dag, det har man ibland som golfare. De 45 bästa kvalade in, och jag kom 56:a.

”Visste att jag hade en chans”

Men kanske får vi se Louise på LPGA nästa säsong, för just nu spelar hon golf på skyhög nivå. Att formen var stigande visade Louise redan veckan före segern nu i helgen. Då tog hon sin dittills bästa placering, delad femma, i Symetra Classic i North Carolina. Spelet stämde också bra från start när Valley Forge Invitational inleddes på Raven’s Claw Golf Club i Pottstown, Pennsylvania i helgen.
– Ja, jag spelade bra hela tävlingen. Inför sista rundan låg jag tre slag bakom ledaren och då visste jag att jag hade en chans, säger Louise.

Banrekord med nio birdies

Motståndarna hade däremot inte en chans den sista dagen. Louise gick en makalös runda på 63 slag, åtta under par, och slog nytt banrekord med hela nio birdies. Därmed svepte hon förbi konkurrenterna och vann till slut med en betryggande marginal på fyra slag, med totalt -16.
– Jag hade en plan och fokuserade bara på mig själv och mitt eget spel, säger Louise.

Håller igång på Stockholms GK

Nu är hon alltså hemma i ett par veckor för att vara med på sin lillasysters student och träffa familjen. Under tiden tränar Louise så gott som varje dag på gamla hemmabanan i Kevinge strand.
– Ja, jag måste hålla igång. Som idrottskvinna kan jag inte ta så mycket time off.

Tufft men kul vagabondliv på touren

Några dagar före nästa tävling, i Illinois den 14 juni, åker Louise tillbaka till Los Angeles där hon bor i dag. Fast där är hon ganska sällan. Tävlingarna på touren duggar tätt och de är ett gäng svenskor som oftast bilar tillsammans stora sträckor över hela USA.
– Ja, gillar du inte att bo i en resväska så är livet på touren inget för dig. Vi spelar ofta vecka på vecka och åker tillsammans och bor tillsammans hos olika värdfamiljer, så vi är alltid on the go. Men det är väldigt roligt också och vi trivs jättebra ihop.

LPGA 2019 inom räckhåll

Ändå är målet så klart att lämna Symetra Tour och spela LPGA nästa år. Och chanserna är goda. De tio bäst rankade när Symetra Tour är färdigspelad får ta klivet upp till nästa säsong – och efter segern i helgen ligger Louise 7:a då sex av 22 tävlingar har spelats.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.