ANNONS

M lovar ny hall i Hagastaden vid valseger

Anna König Jerlmyr
Anna König Jerlmyr (M), oppositionsborgarråd Stockholms stad.
KFUM Central Baskets nedläggning av herr- och damlag upprör oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M). Hon tycker att Socialdemokraterna har visat en ”väldigt negativ attityd” mot klubben.
Nu lovar hon att ny hall byggs i Vasastan om Alliansen vinner valet.
ANNONS

KFUM Central Basket meddelade alltså i dag att klubben lägger ner sina herr- och damlag i basketens division 1 på grund av hallbrist. KFUM Central har under ett decennium diskuterat möjligheten att bygga och driva en hall i Vasastan. Utan resultat.

– Det här visar ju hur vansinnigt det är att motsätta sig förslagen om att bygga ut idrottsmöjligheter för basketen och andra, säger Anna König Jerlmyr (M).

”Skadar barn och ungdomar”

Hon tycker att det nuvarande styret med Socialdemokraterna i spetsen bär det största ansvaret för att KFUM Central Basket tynar bort.

– Jag vet inte om det handlar om politisk prestige eller motstånd mot att arbeta med privata aktörer. Men det skadar barn och ungdomar och möjligheten att utöva elitidrott i Stockholm. Jag motsätter mig behandlingen av en stor och seriös aktör. Jag kan inte lova att just KFUM kommer att få bygga men jag kommer att göra vad jag kan för att en liknande hall ska förverkligas.

”Kommer att förverkligas”

Även Alliansen har styrt under det decennium som KFUM Central har försökt att förverkliga sina halldrömmar. Men Anna König Jerlmyr tycker att Moderaterna har gjort vad partiet kunnat för att hjälpa klubben.

ANNONS

– Ingen motsatte sig planen, den var under planeringsstadiet men blev aldrig förverkligad. Får vi förtroendet kommer det här att förverkligas med KFUM eller någon annan aktör under nästa mandatperiod. Jag tycker att KFUM har ett trovärdigt och välkommet förslag på hall och skola på den här marken. Jag ser också framför mig att man skulle kunna bygga en simhall på platsen som möjliggörs av fristående aktörer som både kan drifta och bygga en sådan.

Hallen blir en valfråga

Hon säger att Moderaterna tänker göra hallbygget i Vasastan till en valfråga.

– Jag är själv förälder till idrottande barn- och ungdomar på Norrmalm och jag vet att det här är ett stort samtalsämne bland småbarnsföräldrar i stadsdelen. Det här kommer att bli en viktig fråga i valrörelsen och i stadsdelen.

ANNONS