Linus Lundqvist lägger i en högre växel

Linus Lundqvist börjar bli ett hett namn i racingvärlden.
Linus Lundqvist börjar bli ett hett namn i racingvärlden.
Linus Lundqvist tar steget från Formel 4 till Formel 3.
Linus Lundqvist tar steget från Formel 4 till Formel 3.
Den 18-årige Tyresöbon Linus Lundqvist tar ett steg uppåt i sin racingkarriär.
Han får chansen att köra brittiska Formel 3-mästerskapet efter en framgångsrik debutsäsong i Formel 4 i fjol.

Den 18-årige Tyresöbon Linus Lundqvist har förnyat sitt kontrakt med det engelska teamet Double R Racing och kommer under 2018 att ta nästa steg i karriären med en satsning på det anrika brittiska Formel 3-mästerskapet.

Lundqvist imponerade i fjol när han som debutant i brittiska Formel 4 inkasserade elva pallplatser varav fem segrar. Det räckte till femte plats i mästerskapet.

Satsningen på Formel 3 innebär att Lundqvist nu etablerar sig på nästa nivå på den internationella formelbilstrappan.

”Fantastiskt glad”

– Jag är fantastiskt glad för möjligheten att få tävla i Formel 3, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande. Det kommer att bli en ännu större utmaning, förstås, men jag tar mig an detta med målsättningen att vinna.

Det brittiska Formel 3-mästerskapet är ett av de mest historiskt betydelsefulla på hela den internationella juniorracingscenen. Rötterna sträcker sig så långt tillbaka som till 1951, och bland de förare som lyckats vinna titeln märks giganter som Jackie Stewart (1964), Emerson Fittipaldi (1969), Ayrton Senna (1983), Mika Häkkinen (1990) och nuvarande F1-stjärnan Daniel Ricciardo (2009).

”Lill-Lövis” vann Formel 3

Två svenskar har utropats till mästare i brittiska Formel 3: Gunnar Nilsson (1975) och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson (1980).

Årets säsong drar igång helgen den 31 mars-2 april på Oulton Park-banan utanför Liverpool. Totalt ska åtta deltävlingar avgöras under 2018; sju i Storbritannien och en på belgiska Spa-Francorchamps.