Linus Lundqvist slog rekordet på Silverstone

Linus Lundqvist slog rekord i antal omkörningar i brittiska Formel 4 på Silverstone.
Linus Lundqvist slog rekord i antal omkörningar i brittiska Formel 4 på Silverstone.
Linus Lundqvist ligger på femte plats i brittiska Formel 4-mästerskapet.
Linus Lundqvist ligger på femte plats i brittiska Formel 4-mästerskapet.
Den 18-årige Tyresöbon Linus Lundqvist slog i helgen rekord i brittiska Formel 4.
Han avancerade sammanlagt 22 placeringar i racen på Silverstone.

Inför den sista deltävlingen i brittiska Formel 4-mästerskapet på Brands Hatch i skiftet september/oktober ligger Linus Lundqvist på femte plats. Han har vunnit totalt fyra race under sin debutsäsong.

Den gångna helgen kördes näst sista deltävlingen på Silverstones anrika bana. Det började i moll och slutade i dur för 18-åringen från Tyresö.

Avåkning i kvalet

I kvalet stämde det inte alls. En avåkning och ett ödesdigert val av däck gjorde att han fick starta långt bak i fältet.

– Kvalet var en total katastrof, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande. Det stör mig verkligen att vi slarvade bort det på det sättet, men jag får ta på mig en stor del av det själv.

Men när tävlingen väl började gick det desto bättre. I det första racet av totalt tre avancerade han från 15:e plats till sjätte. I race två blev Lundqvist nia, och i det avslutande racet körde han sig upp från 18:e plats till femte.

Rekord i omkörningar

Sammanlagt avancerade Lundqvist hela 22 platser i racen, och det är ett nytt rekord i brittiska Formel 4.

– Det var skönt att kunna reparera lite av skadan efter kvalet, och jag bjöd i alla fall förhoppningsvis på lite underhållande racing, säger Linus Lundqvist. Det var en lärorik helg här på Silverstone och jag har onekligen fått slipa lite på omkörningstekniken.