Min lokala hjälte

Lysande insats i Okotoks av Lag Hasselborg

Lag Hasselborg curling
Lag Hasselborg från Sundbyberg representerar Sverige i EM i Skottland i slutet av november.
Lag Hasselborg från Sundbybergs CK gjorde en imponerande debut i Masterstävlingen som avgjordes i Okotoks, Kanada, den 25–30 oktober. Laget gick till semifinal där det tog stopp mot värdlsettan, lag Rachel Homan, från Kanada.

– Det är vår första Masters och att vinna gör det så klart ännu roligare. I den första matchen var vi illa ute men lyckades vinna efter stulen poäng i skiljeomgång. Även den andra matchen var jämn men lite mer kontrollerad från vår sida. Vi spelar grymt bra och njuter, sa Anna Hasselborg till tävlingens hemsida efter lagets segrar i de två inledande matcherna.

Startfältet bestod av 15 lag som alla hade kvalificerat sig genom ranking på världstouren. Sju tävlingar under säsongen 2016–2017 ingår i Grand-slam of Curling, där masterstävlingen i Kanada var den första, och en ny uttagning görs inför varje tävling.

Nyligen blev det även klart at lag Hasselorg, med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs, blir Sveriges lag i EM i Glasgow i Skotland 19–26 november.

– Lag Anna Hasselborg har verkligen fått många att höja på ögonbrynen. De ligger tvåa på årets världsranking och de har haft en enorm utveckling under hösten. Jag har stora förhoppningar inför mästerskapet med starka chanser att vinna medalj. Alla i laget har tidigare internationell erfarenhet och de har definitivt den kapaciteten, säger förbundskapten Peja Lindholm till curling.se.