Pia sköt lysande i strålande sol i Frankrike

Pia Clerté
Pia Clerté är ute på en liten Europaturné, med träningsläger och flera tävlingar.
Säsongen i dynamiskt sportskytte är i full gång, och Pia Clerté från Vaxholm har inlett den strålande. I helgen tog hon brons i dynamiskt hagel i Franska Mästerskapet, på samma bana där VM avgörs den 1–11 juni.

– Det var en utmanande tävling med 24 varierade stationer, men väldigt rolig och ytterst värdefull inför VM, säger Pia Clerté.

Pia Clerté

Pia Clertés insats i Frankrike lovar gott inför VM i juni, som avgörs på samma bana.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om hur den 47-åriga trebarnsmamman från Vaxholm gjorde kometkarriär inom dynamiskt sportskytte och nådde världselitnivå på mindre än ett år.

Två segrar, och nu bronsmedalj

2017 radade hon upp framgångar, både i Sverige och internationellt, och årets säsong ser ut att arta sig lika bra.

Pia Clerté har inlett med att vinna två mindre tävlingar på hemmaplan, Malmö Rifle Open den 8 april och Blacksmith Shotgun Open den 15 april, innan hon alltså slog till med en pallplats i Franska Mästerskapet.

Pia Clerté

Pia Clerté på prispallen i Franska Mästerskapet.

Ryssarnas gevär stoppades

– Vi sköt i fyra intensiva dagar i stekande hetta, 35 grader varmt, och strålande sol. Det blev ju lite av ett VM-genrep också. Tyvärr kunde inga ryska skyttar kunde vara med på grund av en feltolkning av EU:s vapenembargo som förbjuder handel med vapen, så de kunde inte få med sina tävlingsgevär in i landet.

Nästa tävling i Tjeckien i helgen

Pia Clerté är ute på en liten Europaturné och har rest vidare från Frankrike till Slovakien för ett fem dagar långt träningsläger.

Därefter bär det av till Tjeckien redan till helgen då det är dags för nästa tävling, Tjeckiska Mästerskapet i Dynamiskt Gevär.