Min lokala hjälte

Real Madrids ungdomscoacher till Danderyd

Vill du bli nästa Ronaldo? Ta då chansen – när Reals ungdomstränare kommer till Danderyd.
Vill du bli nästa Ronaldo? Ta då chansen – när Reals ungdomstränare kommer till Danderyd.
Träningarna hålls för tredje året i rad.
Träningarna hålls för tredje året i rad.
Ungdomarna får träna tillsammans och testa toppcoachernas metoder och övningar.
Ungdomarna får träna tillsammans och testa toppcoachernas metoder och övningar.
Topplaget Real Madrids ungdomsakademi håller fotbollsträningar på Stockhagens IP i sommar.
– Det brukar bli väldigt roligt, säger Ola Blomkvist, på CoachenEvents, som står bakom eventet.

Drömmer du om att bli nästa Ronaldo? Ja, då är det här kanske något för dig! I slutet av juli och början av augusti har du nämligen chansen att få träna tillsammans med coacherna från Real Madrids ungdomsakademi.

– Det är riktigt duktiga coacher som tränar klubbens ungdomslag. Under sommaren reser de runt och gör så kallade ”clinics”. Då får ungdomar chansen att träna med dem – och testa deras metoder och övningar. Det här är första gången de kommer till Danderyd, säger Ola Blomkvist.

Behöver inte vara proffs

Eventet anordnas av Ola Blomkvist och Ann Bäckman på CoachenEvents, som är svensk partner till Real Madrid Foundation, och anordnas för tredje året i rad.

Och nu har turen alltså kommit till Stockhagens IP. För att få anmäla dig ska du vara född mellan år 2002 och 2008 och spela fotboll i ett lag. Både killar och tjejer är välkomna och tränar tillsammans. Du behöver absolut inte vara ett proffs för att få anmäla dig, poängterar Ola Blomkvist.

– Det här är ingen elitträning med förhoppningar om att bli upptäckt av Real Madrid. Absolut inte. Det handlar mer om en social och rolig grej. Man får träffa spelare från andra klubbar, spela fotboll tillsammans och ha kul. Alla som vill är välkomna att komma och titta också, det brukar bli väldigt roligt, säger han.

Träningarna hålls i två omgångar. För de yngre, som är födda 2005–2008, är det 31 juli–1 augusti. Och för de lite äldre, födda 2002–2005, är det 2–4 augusti som gäller. Här kan du anmäla dig.