Makalösa upphämtningen frälste Enskede

Enskede IK dam
Enskede IK:s damer säkrade platsen i division 1 i säsongens sista halvlek.
Efter en tuff vårsäsong var Enskede uträknade. Men efter en makalös höstspurt är damlaget klara för division 1 nästa säsong.
– Det trodde vi aldrig, säger sportchefen Håkan Pontén Andersson.

Enskede IK åkte ur division 1 förra året. Och besöket i division 2 östra Svealand såg ut att bli längre än ettårigt.
Den 13 augusti förlorade Enskede bortamatchen mot Bajen DFF och låg sexa i serien. Elva poäng efter serieledande Tyresö och lika många poäng före jumbon Hällbybrunns IF.
– Vi var ju ett mittengäng och tänkte att vi kommer behöva vänta ytterligare ett år innan vi kan ha ambitionen att gå upp, säger Håkan Pontén Andersson.
Men fyra dagar senare vann laget hemmamatchen mot IK Tun. Och sedan fortsatte det. Inför sista matchen hade laget klättrat upp på en tredjeplats med lika många poäng som tvåan Triangelns IK.
Spänningen höll i sig ända in på målrakan. Enskede hade 0-0 i halvtid borta på Källtorps IP mot Södersnäckorna. Samtidigt hade Triangeln underläge 0-1 hemma mot Tyresö.
Enskedespelarna var tagna av situationen och hade svårt att göra mål på sina chanser.
Till slut, i den 70:e minuten, kunde ändå Emily Olsson ge Enskede ledningen. Men bara fyra minuter senare kvitterade Södersnäckorna genom Kicki Bengtsson.
Enskede fortsatte att pressa på och fem minuter senare kunde Anna Maria Lechner ge laget ledningen på nytt. Tre minuter före full tid fastställde Emily Olsson slutresultatet, 3-1 till Enskede, genom att göra sitt andra mål.
Samtidigt förlorade Triangeln med 0-6 mot Tyresö.
– Fantastiskt roligt. Vi var bara uppe på andra plats under säsongens sista halvlek, säger Håkan Pontén Andersson.
Han hoppas få behålla merparten av spelarna till nästa säsong.
– Det är ju roligt att spela när man vinner en serie. Vi försöker spinna vidare på det och hoppas att de flesta spelarna stannar. Sedan finns det så klart en risk att vissa försvinner men det är inget jag har hört.