Målkungarna vill ha kul

Usama Haddad.  Sarmad Haddad.
Usama Haddad. Sarmad Haddad.
Usama och Sarmad Haddad gjorde tillsammans 75 mål för Frösunda SK under en säsong. Nu ska deras måliver föra Brottby SK till serieseger.

Att harva på fotbollens skuggsida tycker de är alldeles utmärkt.

Bröderna Usama och Sarmad Haddad kommer sannolikt aldrig att testa sina fotbollskunskaper på en nivå som ger eko och lockar talangscouter och journalister till fotbollens undanskymda arenor. De vill ha kul, trivas, hinna med jobb, studier och familj.

I ett par säsonger var de stjärnorna i Frösunda SK:s division 7-lag. När högre utmaningar lockade hamnade de i division 6 och i ett annat av Vallentunas byalag – Brottby SK.

Blivande polisen Sarmad Haddad tittar med road blick upp från en prydlig bunt studiepapper i A4-format och säger:

– Men vad då, division 4 eller division 6 är samma sak för mig, skillnaden är att lagen i fyran tränar fler pass. Då lirar jag hellre i sexan. Och jag är inte tillräckligt bra för att färga i division 2.

Exakt samma syn på situationen har Usama Haddad när han avslutat kvällens träning som Sarmad vilat ifrån på grund av en lättare lårskada.

Men ingen av dem vet. Ingen av dem har testat om deras vansinniga målproduktion skulle duga högre upp i seriesystemet.

Sarmad har efter lördagens 3–1-seger hemma mot Uppsala Inter gjort 22 mål i BSK-tröjan, inräknat tränings-, cup- och seriematcher. Han spelar i tröjnummer 2 av anledningen att han ”vill göra två mål i snitt per match”.

– Göra mål är det enda jag är bra på. Jag kan inte passa, kan inte nicka… du vet, jag flaxar hellre med fötterna i luften än försöker nicka.

Han påstår att han är helt beroende av sin brors spelförståelse och passningar, medan Usama skulle klara sig utmärkt utan honom.

– Jag springer, skriker efter bollen och har ett tunnelseende som bara leder mig mot målet.

Usama bekräftar beskrivningen, tränaren Björn Bergqvist kiknar av skratt när han får den återberättad och tycker att nyförvärven överdriver sina tillkortakommanden.

– Det stämmer att Usama serverar Sarmad till många mål, men visst kan Sarmad passa.

Två säsonger i följd har BSK slutat tvåa i serien. Akilleshälen har varit målskyttet och Haddad-bröderna ska vara nyckeln till framgång. Båda köper det och ser det som en perfekt utmaning att ha personliga mål.

– Som forwards ska vi göra över 50 procent av målen, annars är det genant, säger Sarmad.

Tävlar ni inbördes?

– Absolut inte. Som jag sagt är jag helt beroende av brorsan och övriga i laget. Han var ju på väg till Brottby redan förra säsongen, jag tvingade honom tillbaka till Frösunda.

Usama gifte sig förra året och kärleken var viktigare än fotboll.

– Mycket är viktigare. Om jag blev skadad, som exempelvis division 2-spelare, skulle familj, ekonomi och arbetskollegor drabbas. Plus laget förstås. Den här nivån är perfekt och det enda vi lovat är att skjuta upp Brottby i femman, säger Usama Haddad.

Fakta

Delar ut blommor Studerar till polis

Namn: Usama Haddad.

Ålder: 26 år.

Bor: Kragsta.

Yrke: Distribuerar blommor.

Division 6-mål för BSK: Tre efter tre omgångar.

Namn: Sarmad Haddad.

Ålder: 22 år.

Bor: Kragsta.

Yrke: Studerar till polis.

Division 6-mål i BSK: Fem efter tre omgångar.