ANNONS

Ny ung målvakt från Danderyd klar för AIK:s A-lag

Samuel Brolin, AIK
Samuel Brolin på AIK:s premiärträning på Skytteholms IP i torsdags.
Samuel Brolin lyfts upp från U19-laget till AIK:s A-trupp. Den 18-årige Danderydskillen har skrivit på ett fyraårskontrakt och var med när AIK hade sin premiärträning med fullsatta läktare och brinnande bengaler på Skytteholms IP på torsdagen.
ANNONS

– Det känns otroligt bra att ha skrivit på med de svenska mästarna. Jag ser fram emot de kommande åren och utmaningarna som de bär med sig. Jag vill också tacka de som varit vid min sida och stöttat mig och gjort detta möjligt, säger Samuel Brolin till AIK:s hemsida.

Den 202 centimeter långe målvaktstalangen är uppvuxen i Danderyd och inledde sin fotbollskarriär som 5-åring i IFK Stocksund där han spelade med P00-laget.

Gick till AIK inför 2015

Inför säsongen 2015 gick han till AIK och året därpå vann AIK:s U16-lag SM-guld med Samuel Brolin i mål då man den besegrade IF Elfsborg med 4–2 i finalen på Skytteholms IP.

Samuel Brolin

Samuel Brolin syns med sina 202 centimeter. Foto: Jojje Lidén/jojjesplejs.com

2017 spelade Samuel Brolin med U17-laget och även med U19-laget Dessutom gjorde han A-lagsdebut i årets sista träningsmatch mot Sollentuna FK (3–1) då han stod hela matchen.

Har tränat med storklubbar i England

Samuel Brolin har hittills spelat åtta U19-landskamper och sju U17-landskamper för Sverige.

Han har även haft ögonen på sig av engelska klubbar och har varit och tränat med Manchester City FC, Sunderland AFC och Manchester United FC.

ANNONS

”Enorm potential att hämta i honom”

Men nu har han alltså, precis som en annan ung målvakt från Danderyd (Oscar Linnér), skrivit på för AIK:s A-lag.

– Samuel har de egenskaper som vi söker i en målvakt och han tränade med A-truppen under hela 2018. Hans unga ålder gör att det finns en enorm potential att hämta i honom vilket gör detta spännande på både kort och lång sikt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till AIK:s hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.