Mamma Pia jublade mest av alla

Le Gruyère AOP European Curling Championships 2017, St. Gallen, Switzerland
Anna Hasselborg och hennes lag är klart för OS-final i curling. Arkivbild.
Anna Hasselborgs dröm blev verklighet: OS-final i curling.
På läktaren satt mamma Pia och hejade under semifinalen mot Storbritannien.
– Jag är så otroligt stolt över lagets prestation, säger Pia.

Lokaltidningen Mitt i får kontakt med Pia Hasselborg på fredagseftermiddagen. Hon har precis på plats i stadion Gangneung Curling sett det svenska damlandslaget i curling besegra Storbritannien i OS-semifinal med 10–5.

– Jag är så otroligt stolt över lagets prestation! De är otroligt duktiga och har förmåga att spela bra när det behövs. Är just nu bara jätteglad!

Att Pia Hasselborg var en av de som jublade mest och högst på läktaren har en mycket naturlig förklaring. Den 60-åriga Vasastansbon är mor till Anna Hasselborg som är skipper i det svenska laget Team Hasselborg.

”Jag var som vanligt nervös”

Sverige dominerade semifinalen från början till slut.

– Men jag var som vanligt nervös, säger Pia Hasselborg. GB (Storbritannien) är ett mycket bra lag så det blir alltid spännande matcher.

OS-final mot Sydkorea

Det blir inte mindre spännande när Anna Hasselborg (Hägerstensbo) och lagkamraterna Agnes Knochenhauer (Lidingöbo), Sofia Mabergs och Sara McManus spelar OS-final mot hemmanationen Sydkorea klockan 01.05 natten till söndag svensk tid.

Hemma i Sverige lär klubbkompisarna från Sundbybergs CK sitta bänkade framför tv:n och hålla tummarna och/eller bita på naglarna.