Många järn i elden för Bollstanäs SK:s damer

Bollstanäs SK
Bollstanäs SK:s damer har 46–12 i målskillnad efter 17 seriematcher i division 1 norra.
Bollstanäs SK:s damer gick i onsdags vidare till omgång 3 i Svenska Cupen, där Älvsjö AIK väntar den 27 september. Två veckor tidigare är det final i Victoria Cup mot Boo FF. Och redan i morgon är det hemmamatch mot IK Huge i division 1 norra, där BSK är med i toppstriden.

– Förra säsongen kvalade vi till Elitettan, men även om vi inte kommer så långt i år så gör vi egentligen en bättre prestation i år eftersom vi hade mycket mer etablerade och rutinerade spelare i fjol. Årets lag är nästan helt baserat på kullarna 97, 99 och 00, säger BSK:s tränare Kalle Fremdling.

Det unga laget har onekligen presterat bra hittills i år.

Final i Victoria Cup

I Victoria Cup är BSK framme i final. Den spelas på Bollstanäs IP den 13 september klockan 19 och Boo FF, just nu på fjärde plats i division 1 södra, står för motståndet.

I Svenska Cupen avancerade BSK till omgång 3 via seger med 4–3 – där Sabina Lundström avgjorde i förlängningen – mot P18 som ligger sexa i division 1 södra.

Tidigare i dag lottades BSK mot Älvsjö AIK, även de ett lag från division 1 södra där de ligger tvåa.

– Det blir en tuff match, men det hade varit roligt att få möta ett lag från en högre serie, säger Kalle Fremdling.

Gruppspel hägrar

Blir det seger mot Älvsjö så väntar å andra sidan ett gruppspel i omgång 4, mot lag från Damallsvenskan och Elitettan, som avgörs i vår.

– Det skulle innebära en bra försäsong med riktiga tävlingsmatcher, så det satsar vi absolut på.

Sist men inte minst är Bollstanäs SK även i år inblandade i toppstriden i division 1 norra Svealand. Med fem omgångar kvar   är BSK tvåa, fem poäng bakom Ljusdals IF. I senaste matchen möttes lagen och BSK ledde länge men Ljusdal kvitterade i 87:e minuten.

– Vi gjorde en prestation som borde ha räckt till tre poäng, men så slog de en hörna direkt i mål i slutet. Å andra sidan kan man väl inte kalla det tur när de trots allt fortfarande är obesegrade efter 17 matcher, säger Kalle Fremdling.

Match och Damfotbollens dag

Nästa seriematch spelas i morgon då BSK tar emot nästjumbon IK Huge hemma på Bollstanäs IP klockan 14.

– Då är det Damfotbollens dag också. Det blir lagparader, fiskdamm och en massa andra aktiviteter, säger Kalle Fremdling.