Marcus Mildenberger historisk målskytt för Rotebro

Marcus MIldenberger, här i en match mot AIK, satte 1–5 för Rotebro mot – klubbens första mål någonsin i allsvenskan.
Marcus MIldenberger, här i en match mot AIK, satte 1–5 för Rotebro mot – klubbens första mål någonsin i allsvenskan.
Det blev en tuff premiär för Rotebro IS, nykomling i norra allsvenskan, i söndags. Förlust med 1–7 borta mot Tyresö Trollbäcken efter en match som var jämnare än siffrorna ger vid handen.

Rotebros herrar tycktes tagna av stundens allvar till en början och låg under med 0–1 efter första perioden. I andra var det i stället Rotebro som dominerade spelet och skapade mängder av målchanser. Sebastian Mellqvist satte dessutom 1–1 men det underkändes – högst tveksamt enligt Rotebro:arna – för slag på målvakten. Direkt därefter gjorde TT 2–0. Historien upprepade sig i slutet av perioden. Återigen fick Stefan Mellqvist bollen i nät men målet underkändes och strax därpå gjorde TT 3–0.

I sista perioden tvingades Rotebro kliva framåt och TT kunde gå ifrån och vinna med 7–1 inför hela 456 åskådare i Tyresöhallen.

Rotebros historiska första mål i allsvenskan kom i slutperiodens 12:e minut genom Marcus Mildenberger framspelad av Niclas Johansson Bräck.

På söndag klockan 14.30 är det hemmapremiär i Sollentuna Sim&Sporthall. Motståndare är Umeå City, också de nykomlingar i allsvenskan.

Här kan ni se highlights från matchen i Tyresö, inklusive de omdiskuterade bortdömda Rotebro-målen.