ANNONS

Mikael Marffy gör VM-comeback i en sista satsning

Mikael Marffy gör VM-comeback, VM i jujutsu
Mikael Marffy gör VM-comeback, VM i jujutsu
Han har 34 SM-guld och ett gäng internationella mästerskapsmedaljer i olika kampsporter på meritlistan. Nu gör 36-årige Östermalmsbon Mikael Marffy VM-comeback när VM i jujutsu avgörs i Baltiska Hallen i Malmö den 23–25 november.
ANNONS

– Hela tanken på en VM-satsning startade egentligen med SM i BJJ förra året. Jag ställde upp där och gick till final där jag förlorade mot Max Hederström. Efter finalen sa han att det finns en vakant plats i jujutsulandslaget, och när jag förstod att VM skulle gå i Malmö blev jag ruskigt sugen på en sista stor mästerskapssatsning, säger Mikael Marffy till budokampsport.se.

Han tog kontakt med landslagscoachen Martin Ingholt som då öppnade en möjlighet för Mikael att följa med till EM i jujutsu – och det slutade med en femteplats.

Tungt meriterat tillskott i blågult

– Då tänkte jag att om jag kan komma femma i den här formen jag var i då, då kan jag säkert göra ännu bättre ifrån mig under VM när jag har fått mer träning i mig.

Mikael Marffy, VM i jujutsu

Mikael Marffy tränar för VM i jujutsu, här i sparring med Pontus Wagner. Foto: Jonathan Broberg

Det var en tungt meriterad 36-åring som jujutsulandslaget fick in i Mikael Marffy. Han har tagit hem VM-medaljer i BJJ och submission wrestling, och så sent som den här hösten vann han ännu ett SM-guld – sitt 34:e om man slår ihop alla i submission wrestling, BJJ och judo.

Vill vinna guld i sin barndoms stad

Men nu är det alltså VM i jujutsu som gäller. Mikael Marffy kommer att tävla i stilen Newaza. Att VM i jujutsu går i Malmö är något extra för Mikael Marrfy då han är uppvuxen i staden.

– Det var ju där allting började för mig en gång i tiden. Jag har kvar många vänner och bekanta och stora delar av min familj. Att få möjlighet att kanske vinna ett guld i Malmö av alla ställen, det taggar mig något enormt, säger han.

ANNONS

”Fortfarande explosiv och greppstark”

Hans ideala viktklass är -94 kilo, men där finns Max Hederström så Mikael Marffy tävlar i +94-kilosklassen.

– Den passar mig ändå bra. Jag är trots min storlek fortfarande explosiv och greppstark. Det blir kul, säger han till budokampsport.se.

Mikael Marffy, VM i jujutsu

Mikael Marffy sparrar med Pontus Wagner. Nästa helg gäller det – VM i jujutsu i Baltiska hallen i Malmö. Foto: Jonathan Broberg

Fakta

Tungt meriterad biträdande rektor på Campus Manilla

Namn: Mikael Marffy.

Ålder: 36 år.

Bor: Östermalm.

Familj: Fru och två döttrar.

Yrke: Biträdande rektor på Campus Manilla.

Klubb: SPR Athlete Factory, nära Mariatorget på Söder.

Meriter: 34 SM-guld i olika kampsporter, VM-guld i BJJ (blå bälte) 2007, EM-guld  i BJJ 2008 (lila bälte), EM-guld i BJJ 2011 (brunt bälte). VM-guld i judo 2012 (master). VM-silver i BJJ 2011 (brunt bälte). Nominerad som Årets mästare vid Kampsportsgalan 2011.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.