ANNONS

Mariebergs SK kan säkra seriesegern

På lördag kan Mariebergs SK:s innebandyherrar säkra seriesegern och avancemang till division 3. Då vill man fylla läktarna i Sjöstadshallen med blåröda fans.
ANNONS

– Vi har några dedicerade själar som brukar följa oss. Nu hoppas vi att många av klubbens ungdomsspelare också kommer och hejar. Vi har kollat så att alla spelare i lagen födda 00–05 har spelledigt och vi hoppas att de kommer och tar med sig sina familjer, säger Movitz Lundberg, spelare och lagledare i MSK.

Matchen i Sjöstadshallen börjar klockan 10.15 och hemmalaget Enskede SK är tvåa i tabellen bakom MSK.

Förutsättningarna är minst sagt gynnsamma för Kungsholmsgänget. Efter 14 av 18 omgångar har MSK 13 segrar och en oavgjord. 12 poäng återstår att spela om och försprånget till tvåan Enskede är 11 poäng. Eftersom MSK dessutom har en överlägsen målskillnad räcker det att ta en poäng till på de fyra återstående matcherna helst förstås redan i seriefinalen på lördag.

Stommen i laget är ett gäng 91:or som lyftes upp i A-laget när stora delar av A-ruppen försvann då laget degraderades till division 6 för några år sedan.

Därefter har man jobbat sig uppåt, tillsammans med ett gäng äldre MSK:are som har kommit tillbaka och en hoper spelare som kom när tränaren Oskar Sevefjord anslöt från Stockholm IBK för ett par år sedan.

– Vi är tre gäng som har blivit ett kan man säga. Att det har gått så bra i år är för att vi har fått spela ihop oss ordentligt, säger Movitz Lundberg.

Väck en olympisk dröm i Kungsan

IDROTT Sportlovslediga barn, och föräldrar, kan i helgen (22–23 februari) prova på olika olympiska idrotter, känna på OS-facklan, köra isdisco och mycket annat i Kungsträdgården.

Olympier finns på plats för att väcka den olympiska drömmen. Besökarna kan prova på bland annat längdskidor, curling, skidskytte, backhoppning och konståkning.

ANNONS

Olympic Day är en del av Sveriges Olympiska Kommittés satsning för att tillsammans med lokala idrottsföreningar locka fler barn och unga till de olympiska idrotterna. OS-febern kulminerar inför avslutningsceremonin i vinter-OS i Sotji på måndag.

Fredhälls stuntman väljer finnkamp före sm

KAMPSPORT I helgen avgörs SM i wushu i Västerås, men Johan Lindqvist från Fredhäll som är regerande mästare i stilen sanshou ställer inte upp för att försvara sin titel.

27-årige Lindqvist, som är stuntman till yrket, vann nyligen SM i thaiboxning och alla SM-segrarna bjöds in till Finland för att möta de finska mästarna.

”Finnkampen” går av stapeln den 1 mars och att köra både sanshou-SM och sedan thaiboxning i Åbo en vecka senare var inte aktuellt.

Nej, det var för tätt inpå. Man blir lite mör av ett SM, säger Johan Lindqvist.

ANNONS