Markägaren: Inte för sent att rädda banan

Järfälla MK, gokartbanan
Järfälla MK har kört karting på banan vid Stäket sedan 1982, men är uppsagda från nyår.
Järfälla har stängt dörren för att nå ett arrendeavtal med Sollentuna Häradsallmänning och på så sätt rädda gokartbanan i Stäket. Men häradsallmänningen anser inte att det är för sent och har inte gett upp.

Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Claes Thunblad (S) har sagt nej till vidare förhandlingar.
Skälet är, uppger han, att tidsfristen för det första avtalsförslaget från häradsallmänningen hade löpt ut när ett nytt förslag skickades till Järfälla kommun i fredags. Att återkomma efter sin egen deadline är ”inte seriöst” förklarade Claes Thunblad för Lokaltidningen Mitt i.

Därför har Järfälla inte ens svarat på förslaget där häradsallmänningen gick Järfälla till mötes och kortade arrendeavtalets längd från ursprungliga tio år till Järfällas önskade två.

”En bra start på förhandlingen”

Nu i kväll förklarar häradsallmänningens ordförande, Sollentuna kommuns representant Lars Keski-Seppäla, i ett mejl till bland andra Claes Thunblad att häradsallmänningen såg motbudet från Järfälla kommun som ett sätt att möta upp deadline.

”Det var en bra start på förhandlingen, en förhandling som motparten sedan valde att inte komma till, vi såg ert (Järfällas) återspel som positivt och en bra grund för att komma överens, skriver Lars Keski-Seppäla.

”Långt ifrån för sent”

Han förklarar också att häradsallmänningen fortfarande ser att det finns tid att rädda banan ”om det finns ett intresse för det men då måste vi få en motpart i förhandlingen.”
”Det är bråttom att agera men långt ifrån för sent”, avslutar Lars Keski-Seppäla, för häradsallmänningens styrelses räkning.