ANNONS

Martin Lidberg: ”Jag vill vinna allt”

Namn: SVT-MASTARNASMASTARE-2017-E00-d50e Beskrivning: Grupp 1: Martin Lidberg, brottning, Per-Olof "Posa" Serenius, isracing, Janni Larsson, Brasilian jiujutsu, Emil "HeatoN" Christensen, e-sport, Maria Rooth, ishockey och Josefin Lillhage, simning. Foto: Janne Danielsson/SVT legal: Bilden får endast användas i programpresenterande/redaktionellt sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television och programmets titel skall alltid anges.
Martin Lidberg (längst till vänster) tillsammans med några av de övriga deltagarna.
Martin Lidberg vann både EM och VM i brottning. Han ser Mästarnas Mästare som det största efter den egna karriären. På söndag kan han vinna hela tävlingen.
ANNONS

Omkring 2 miljoner svenskar sjunker ner i tv-sofforna på söndag kväll för att se Martin Lidberg slita i finalen av Mästarnas Mästare mot Anders Svensson (fotboll), Richard Richardsson (snowboard) och Maria Rooth (ishockey).

Spelades in i Portugal

Programmet spelades in i Algarve, Portugal, i september förra året. Men det glimrar till i hans ögon när han minns tillbaka.

– Det var en otroligt härlig tid. Det är inte ofta man får möjligheten att lära känna träffa nya människor så här tajt under så lång tid, säger Martin Lidberg.

”Vill vinna”

Men han medger att han inte var med i tävlingen bara för att umgås med de andra deltagarna.

– Jag vill vinna när jag ställer upp i saker. Oavsett om det är en femkamp på Gröna Lund eller Mästarnas Mästare. När jag åkte dit hade jag som målsättning att göra mitt absolut bästa och gå så långt som möjligt.

”Försakat mycket”

Han säger att det var ”inspirerande också att höra de andra deltagarnas storys och bakgrunden till framgångarna”.

– Många har ju försakat mycket och fått kämpa väldigt, väldigt hårt. Ofta ser man ju bara medaljen och glädjen när det går bra för dem. Men kanske inte allt slit och alla motgångar på vägen dit.

Kände du igen dig? Fick du försaka mycket för din karriär?

– Jag kunde inte ungås med vänner lika mycket som alla andra. I stället blev jag väldigt tajt med mina träningskompisar och hade väldigt kul med dem. Men det är klart att det var tufft med familj och barn när man nästan alltid var på träningsläger. Jag fick försaka mycket tid med dem också.

ANNONS

Fakta

Utser idrottshjälte

Namn: Martin Lidberg.

Ålder: 44 år.

Bor: Hammarby sjöstad.

Uppvuxen: Farsta.

Meriter i urval: VM-guld i brottning i 96-kilosklassen 2003, EM-guld i 96-kilosklassen 2004, EM-guld i 85-kilosklassen 2000.

Övrigt: Vann Lets Dance i TV4 2007.

Aktuell: I final av Mästarnas Mästare som visas på SVT på söndag klockan 20.00. Är dessutom med juryn som utser Mitt i:s idrottshjälte. Läs mer om tävlingen på mitti.se/idrottshjalte

Fakta

Vinnare av Mästarnas Mästare

2016 Peter Forsberg

2015 Danijela Rundqvist

2014 Thomas Ravelli

2013 Magdalena Forsberg

2012 Jörgen Jönsson

2011 Ingemar Stenmark

2010 Armand Krajnc

2009 Per Elofsson