Match avbruten efter slagsmål

Matchen mellan Mälarhöjden/Bredäng och Tumba fick avbrytas då en spelare fick en hjärnskakning efter upprepade slag mot huvudet.

– Det var inte snyggt gjort, säger tränaren Bobo Simensen.

Matchuret stod på 7.04 i den andra perioden i Mälarhöjden/Bredängs bortamatch mot Tumba i division 2 förra tisdagen. Då inträffade en incident som gjorde att domaren avbröt matchen. Efter gruff i ett av sarghörnen fick Mälarhöjden/Bredängs forward Rasmus Frisk Silfverplatz en crosschecking mot huvudet av en Tumbaspelare och först efter att ha fallit till isen fick han ytterligare ett par slag mot huvudet.

– Det var inte snyggt gjort. För mig är det ett solklart matchstraff. Det där tillhör inte spelet, säger MB-tränaren Bobo Simensen.

Tumbaspelaren fick endast 2+2 minuters utvisning för tilltaget, men något mer spel blev det inte för någon. Frisk Silvferplatz blev liggande på isen i nästan en timme innan ambulans kom till ishallen och matchen återupptogs aldrig efter händelsen. Ställningen var 5–1 till hemmalaget och om matchen färdigspelas vid ett senare tillfälle avgörs av Stockholms ishockeyförbunds tävlingskommitté.

Enligt Simensen fick Frisk Silfverplatz en hjärnskakning även förra säsongen och var totalt borta från spel i fyra månader.

Kommer ni anmäla spelaren som delade ut slagen?

– Nej, Tumbas ledare skötte situationen snyggt och vi avbröt ju matchen senare, säger Simensen som däremot ämnar skicka in en skrivelse till Stockholms ishockeyförbund om att det måste till en förändring i fortsättningen gällande huvudskador.

– Det är för mycket hjärnskakningar, spruckna läppar, och så vidare. Domarna måste vara hårdare om vi ska få bort sånt där. Vi har fått så mycket smällar tidigare, det här var den tredje hjärnskakningen någon av våra spelare fått den här säsongen. Det är för mycket höga klubbor och armbågstacklingar. Det är dåligt av domarna att inte se det, säger Bobo Simensen.