Min lokala hjälte

Match i division 7 fyllde Skytteholms läktare

Fotboll div 7
430 åskådare såg Solnaderbyt i division 7 på Skytteholms IP i lördags.
Fotboll div 7
Matchen var spänd och chansfattig, tills FC Kilimanjaro tog ledningen med kvarten kvar och Solna FC började skapa lägen.
Fotboll div 7
Uppgivet hos Solna FC. Laget vann tolv av 16 matcher, och kryssade i fyra, men kom ändå bara tvåa i serien på 40 poäng. FC Kilimanjaro var ännu bättre med 41 poäng via 13 segrar, två oavgjorda och en förlust (1–3 mot Solna FC i premiären i april).
Många kom sent till matchen på Skytteholms IP3 men i början av andra halvlek var det gott om folk på hela långsidesläktaren.
Många kom sent till matchen på Skytteholms IP3 men i början av andra halvlek var det gott om folk på hela långsidesläktaren.
Seriefinalen i division 7D mellan de båda Solnalagen FC Kilimanjaro och Solna FC slutade oavgjort, 1–1, inför storpublik på Skytteholms IP3 i lördags. Resultatet innebar att FC Kilimanjaro tog hem seriesegern – trots att Solna FC gick obesegrade genom hala säsongen.

– Ja, vi är inte så glada. Men vi får hoppas på att gå upp i division 6 ändå, som bästa tvåa, säger Marko Catovic, supporter till Solna FC.

Inför matchen i lördags, som var den sista för säsongen, ledde FC Kilimanjaro en poäng före Solna FC. Supportrarna mobiliserade och satsade på att locka storpublik till den avgörande matchen. Och det lyckades. 430 åskådare var på plats – åtminstone när matchen blåstes av.

– Många kom under matchens gång. Tifot blev lite misslyckat, det var för få där när matchen började. Vi skulle ha kört det i början av andra halvlek i stället, säger Marko Catovic.

Själva matchen då? Nja, ganska tillknäppt och få målchanser. Dessutom uteblev den verkliga nerven i slutet eftersom FC Kilimanjaro gjorde 1–0 (Mohammed Abdallah Rajab) med kvarten kvar, och då var Solna FC två mål ifrån. I det läget började Solna FC spela bra och skapa chanser, men kvitteringen till 1–1 (Zohib Sekandari) dröjde för länge.

– Målet kom på tilläggstid och domaren blåste av direkt efter det, så vi var aldrig nära att vända, konstaterar Marko Catovic.