En match kvar i jakten på en plats i fotbollsettan

Skyttekungen Özgur Yasar var påpassad av Karlslund och fick lämna planen mållös.
Skyttekungen Özgur Yasar var påpassad av Karlslund och fick lämna planen mållös.
IFK Haninge hämtade upp ett 0–2-underläge till oavgjort, 2–2, i onsdagens kvalmatch mot Karlslund.
På söndag i Örebro avgörs det vilket av lagen som får spela fotboll i ettan kommande säsong.

Det är bäddat för en riktig fotbollsrysare på söndag i Örebro på Karlslund arenas konstgräsplan.

Klockan 16 är det avspark för den avgörande kvalmatchen mellan Karlslunds IF och IFK Haninge.

Närkingarna fick med sig en poäng i det första av två möten i slutkvalet till division 1 norra. Onsdagens match på Torvalla IP inför 850 åskådare slutade 2–2.

Haninges förutsättningar inför returen är att seger med ett mål räcker för att gå upp. Oavgjort 3–3, 4–4, 5–5 och så vidare räcker också eftersom mål på bortaplan räknas dubbelt.

”Chanserna fortfarande fifty-fifty”

Haningetränaren Tino Katsoulakis är optimist inför returen.

– Chanserna är fortfarande fifty-fifty. De har i och för sig fördel av hemmaplan, men det kan också vara ångestladdat för Karlslund som ju kommer från ettan och nu riskerar att åka ur.

Onsdagens match på Torvalla var händelserik. Karlslund ledde med 1–0 i paus sedan Haninge inlett med att bränna en straff.

Gästerna gjorde 2–0 i början av andra halvlek. Men sedan vaknade hemmalaget och tog över matchen. Igor Milosavljevic reducerade genom att nicka in en hörna i den 55:e minuten, och bara fyra minuter senare fastställde Mahdi Hachemaoui slutresultatet 2–2 efter att ha petat in bollen från nära håll.

Båda lagen ganska nöjda med kryss

– Vi gjorde en ganska bra match, särskilt efter paus, säger Tino Katsoulakis. 2–2 känns helt okej, men vi borde ha agerat mer bestämt i samband med Karlslunds mål.

Karlslunds IF:s sportchef Anders Östby tycker också att resultatet på Torvalla var rättvist. Hans kommentar på klubbens hemsida:

”Vi reser hem till Örebro med två mål på bortaplan, vilka givetvis kan vara värdefulla vid returmötet. Att tappa en tvåmålsledning är såklart aldrig kul, men i efterhand är 2-2 på bortaplan ett helt okej resultat”.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!